Nieuws
Lemmy Stevens

Lemmy Stevens was tussen 1 juli 1991 en 1 juli 2004 de vaste doelman van VSV Tonegido. De Rotterdammer maakt medio 1991 de overstap van Sparta Rotterdam. Daar was hij medio 1989 van Sparta U19 overgeheveld naar de selectie om als tweede keeper te gaan fungeren achter Ed de Goey. En dat in een selectie met mensen als Rene van der Gijp, Michel Valke, Peter Houtman, Edwin Vurens en de broers De Nooijer.

Toen De Goeij medio 1990 naar Feyenoord vertrok, werd Lemmy echter geen eerste doelman. In plaats daarvan haalde Sparta de 30-jarige Edward Metgod weg bij HFC Haarlem. Lemmy functioneerde nog een jaar als ‘stand in’ voordat hij naar Voorburg vertrok. Op zijn conto stond toen één eredivisiewedstrijd: uit bij Vitesse Arnhem op 11 februari 1990. Toen moest hij in de tachtigste minuut invallen voor De Goeij. Het resultaat was één tegengoal: in de laatste minuut door Theo Bos. Waardoor Vitesse met 2-1 won.

De VSV Tonegido speelde destijds eerste klasse zondagvoetbal. Medio 1992 was er echter de promotie naar de hoofdklasse, toen na ere- en eerste divisie het hoogste voetbalniveau. Lemmy Stevens keepte tot de zomer van 2000 bij de VSV Tonegido. Toen stopte hij, tot groot leedwezen van de vereniging.

Na enkele maanden meldde Lemmy Stevens zich echter opnieuw in Voorburg. Het was weer gaan ‘kriebelen’ bij de doelman. Hij werd opnieuw in de selectie opgenomen om kort daarna zijn plek onder de lat weer in te nemen.

Lemmy bleef er tot 1 juli 2004. Toen vertrok hij naar het Rotterdamse Leonidas (eerste klasse). Eind 2011 was hij nog steeds actief bij die vereniging.

Volgens velen was Lemmy Stevens de beste keeper in de zondag hoofdklasse, en dat vele jaren achtereen. Opvallend: Lemmy concentreerde zich alleen op de in zijn ogen echt belangrijke wedstrijden: de competitie. Bekerduels en wedstrijden in het kader van de legendarische HC-Cup liet hij aan zich voorbij gaan.

Alleen in de strijd om de Amstelcup, uit bij FC Groningen op 1 december 1998, stond de keeper 90 minuten lang tussen de palen.

Het mag geen verbazing wekken dat de doelman de best betaalde speler bij de VSV Tonegido was. Aardig detail: hij had bovendien recht op twee paar nieuwe keepershandschoenen per seizoen. Naar eigen keuze en (voor hem) gratis.

In het dagelijks leven was Lemmy marktkoopman. Hij stond op de markt onder station De Blaak in Rotterdam.

(Op de foto Lemmy Stevens voorste rij, derde van rechts. Het team is de kampioensploeg hoofdklasse A seizoen 1993-1994).