Nieuws
De eerste trofee

Vier jaar na de oprichting in 1924 behaalde de VSV Tonegido  de eerste trofee: op 7 mei 1928 werd de ploeg algeheel kampioen van de Haagse voetbalbond. Zelf won de VSV Tonegido met 2 Р0 van DHC daar waar concurrent Archipel met 2 Р2 gelijk speelde tegen ADO. Het kampioenschap betekende dat de VSV Tonegido ging uitkomen in de vierde klasse van de KNVB. Na vier seizoenen promoveerde de equipe zelfs naar de derde klasse.

Twee jaar eerder, voorjaar 1926, speelde de VSV Tonegido overigens mee in het toernooi om de NVB (Nederlandse voetbalbond)-beker. In de eerste ronde werd Naaldwijk aan de kant geschoven. Daarop volgden overwinningen op VDS (4 – 3) en APGS ( 3 – 1). In de vierde ronde reisden de Voorburgers naar Tilburg om daar tegen tweede klasser Longa binnen de lijnen te komen. Het werd een 2 – 0 nederlaag waardoor de VSV Tonegido in de vierde ronde de bekerstrijd verliet. Longa won de cup overigens door in de finale voor 3000 toeschouwers Spartaan met 5 – 2 af te drogen.

Delen ?

Gerelateerde items