Nieuws
Tweede Amstelcup voor VSV Tonegido

Nadat kort voor de zomer van 2002 de eerste Amstelcup voor amateurs door de VSV Tonegido is gewonnen (na penalties van SC Joure), werd deze beker een jaar later opnieuw veroverd. Dit maal versloeg de VSV Tonegido VVOG met 1 – 2. Zie hier het verslag van dat duel uit het Nederlands Dagblad:

WEZEP – Clubs met illustere namen als Voetbal Vereniging Ons Genoegen en Tot Ons Nut En Genoegen Is Deze Opgericht stonden in de finale van de Amstelcup voor amateurs. De clubs zijn in het zaterdag- en zondagvoetbal beter bekend onder de namen VVOG Harderwijk en Tonegido Voorburg.

Laatstgenoemde ploeg is als bekerwinnaar van vorig seizoen opnieuw erin geslaagd om door te dringen in de landelijke finale nu tegen zaterdagploeg VVOG. Maar voor de neutrale kijker werd het duel op het veld van WHC allesbehalve een waar genoegen. De finale was qua voetbal en beleving een teleurstelling en het was uiteindelijk de zondagploeg die de gelukkigste werd na 90 minuten. De ploeg maakte achterin iets minder fouten en won met 1 – 2.

De lange reis had schijnbaar geen invloed op Tonegido want na drie minuten was daar al de voorsprong. Teunis Kramer van VVOG liet zijn man, Joost van den Broek, uit de rug komen die van dichtbij doelman Fabian Bouwman kansloos liet. De Harderwijkers leken tien minuten later terug te komen maar het doelpunt van Sieds Severein werd wegens hands geannuleerd. Aan de andere kant behoedde de Harderwijker doelman zijn ploeg voor een grotere achterstand toen hij een schot van Brian Moen knap pareerde. Een fout achterin bij de Voorburgse ploeg door Mart Groot werd afgestraft door Arjan Louwen toen hij helemaal vrij kon doorgaan. Een schuiver in de verre hoek was doelman Stevens te machtig: 1-1.

Vlak voor rust zag opnieuw Louwen nog een goede mogelijkheid verijdeld worden toen Gilbert Taument zijn inzet van de lijn haalde. Danny Marcus kwam net niet bij de bal om een voorzet van Jeroen van den Berg af te ronden. VVOG was in die slotfase van de eerste helft de wat betere ploeg maar zette dat niet door na rust. Want het was opnieuw de tegenstander die handig profiteerde van een fout nu aan de linkerkant bij Sieds Severein. Het niet ingrijpen bij de doelpoging van Jason Schelfhout was de uiteindelijke beslissing in deze matige finale. Het lage schot was te machtig voor de Harderwijker doelman 1-2.

En net als in de eerste helft leek het wel of de matheid op de ploeg lag na die eerste minuten, de houder van de Amstelcup profiteerde optimaal van de fouten bij VVOG en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Dat gebeurde met irritant spel en veel onderbrekingen die onvoldoende werden bestraft door de laconieke scheidsrechter Liesveld. Hij had veel gele kaarten nodig om het duel in de hand te houden met als dieptepunt net voor tijd de tweede gele kaart voor spits Francisco Grant. Hij stapte provocerend van het veld met omhooggestoken armen richting publiek en VVOG-aanhang. De tijd was te weinig voor VVOG om de strafschoppenserie nog uit het vuur te halen al kreeg Severein daarvoor in de lange blessuretijd nog een goede kans voor.

Delen ?

Gerelateerde items