Nieuws
Branden bij VSV Tonegido

We gaan terug naar het najaar van 1966. Binnen zes weken worden er vier branden gemeld in Voorburg. Reden voor de nationale pers, De Telegraaf, om er aandacht aan te besteden. Wat de veroorzakers van de branden betreft wordt gesproken wordt over een pyromaan of baldadige jeugd. Opvallend genoeg start en eindigt de serie bij de VSV Tonegido. In eerste instantie gaat het nieuwe interieur van het clubgebouw aan de Rodelaan in Voorburg in vlammen op. Wat er in tweede instantie door  het vuur wordt verzwolgen meldt de geschiedenis niet. Het Parool weet op 12 december te melden dat de serie branden startte bij de VSV Tonegido doch dat het daarbij ging om het kleedgebouw. De vlammen veroorzaakten daar een schade van 30.000 gulden.  Het Parool komt bovendien tot een achttal branden waarbij ook de VV Wilhelmus werd getroffen die naast de VSV Tonegido speelde op een terrein aan het Oosteinde (later thuishaven van Devjo geworden, red.)

Delen ?

Gerelateerde items