Nieuws
Keeper VSV Tonegido naar Holland Sport

In de zomer van 1970 haalde eredivisieclub Holland Sport de keeper van destijds derde klasser VSV Tonegido, Koos van Elleswijk (22), over om de overstap naar het profvoetbal te maken. Toenmalig trainer bij Holland Sport, Cor van der Hart, had hoge verwachtingen van Van Elleswijk. ,,Die knaap heeft het helemaal. Wij verwachten bijzonder veel van hem’’, aldus de coach. Het kwam er echter niet uit. Na één seizoen vertrok de doelman naar Cambuur Leeuwarden. Twee jaar later keerde hij terug in de rijen der amateurs: RVC, Fortuna Vlaardingen, Olympia Gouda en Hermes DVS (Schiedam) waren de clubs waar hij achtereenvolgens voor uitkwam. In 1980 trok de goalie zijn handschoenen uit. Overigens werd het ‘van’ in de naam van de keeper veelvuldig vergeten door de journalisten die over hem schreven.

Delen ?

Gerelateerde items