Nieuws
De eerste competitie van VSV Tonegido

Nadat de VSV Tonegido begin 1924 was opgericht kwam men in het seizoen 1924 – 1925 terecht in de derde klasse van de Haagsche voetbal bond (HVB). De HVB registreerde de club formeel op 29 september van dat jaar. De competitie startte op 5 oktober.

De tegenstanders van destijds waren de volgende verenigingen die soms met meerdere elftallen in deze klasse speelden: Ooievaars, Statenkwartier, SVC, BTC, Terlaak, Esdo, SOA, Concurrent, Postwissel, Vredestein, Rademaker, Kranenburg, Zwart-Blauw, DUNO, ‘s Gravenzande, DVV, DVC, DVO, HVV, Celeritas, VCS, RVC, Archipel, Scheveningen, DHC, Wassenaar, HBS, Laakkwartier, Delfia en HDV.

Tal van deze verenigingen bestaan niet meer. Menigeen kwam de VSV Tonegido later ook op het hoogste niveau tegen. Denk dan aan Kranenburg, ‘s Gravenzande, Scheveningen en HBS. Opvallend: er speelden destijds ook bedrijfsteams mee in de competitie.

Feit is dat Tonegido volgens een bericht in de Haagsche Courant van 31 juli 1925 ongeslagen kampioen was geworden. Tevens werd gemeld  dat de club een nederlagenserie startte met elke  zondag wedstrijden tussen 9 augustus en 13 september.

Aan de serie was zelfs een heuse sponsor gebonden: de net opgerichte sigarenfabriek Cavansa uit Veenendaal. Deze onderneming schonk de bekers die de winnaars van de nederlagen konden ‘verdienen’. De fabriek bestond tot 1954. Aan de nederlagenserie deden overigens Tonegido I, II en III mee. (foto Hart Amsterdam)

Delen ?

Gerelateerde items