Nieuws
Richting sportpark ’t Loo

Op 11 mei 2004 werden de leden van de VSV op een speciale vergadering geïnformeerd over de toekomst van de club.

Voorzitter Peter Grötzinger gaf aan dat de gesprekken met de VV Wilhelmus op niets waren uitgelopen. Men ging dwars liggen ‘op het financiële deel’ en dus kon er niet meer verder gepraat worden.

In oktober 2003 waren de gesprekken met Forum Sport begonnen, zo gaf de voorzitter aan. Er moest immers een oplossing voor de VSV Tonegido gevonden worden. ‘Hier blijven (aan de Rodelaan, red.) kan niet’.

Dus ging de VSV verhuizen naar sportpark ‘t Loo. Daar gingen twee verenigingen spelen: op zaterdag Forum Sport, op zondag VSV Tonegido. De jeugd van Tonegido (20 elftallen) ging op in die van Forum Sport.

Op het complex kwamen er twee extra kunstgrasvelden zodat er in totaal zes velden waren met kunstlicht. Voorts kwamen er 18 kleedkamers, een scheidsrechtersruimte, een nieuwe tribune en een sponsorhome, aldus de voorzitter. De gemeente was bereid 4 miljoen euro in het complex te investeren. ‘De burgemeester staat hier 1000 procent achter’.

De kantine/clubtent werd gedeeld. Tonegido zou zich daar voor de helft inkopen. Er kwam een speciale stichting voor het beheer van het complex en de verdeling van de gelden tussen beide verenigingen. Daarbij ging het ook om de middelen voor de jeugd en de gelden van sponsoren. In de stichting kwamen mensen van beide verenigingen met een onafhankelijk voorzitter.

Er was nadrukkelijk geen sprake van een fusie tussen beide verenigingen. ‘We gaan er zelfstandig heen’, stelde Grötzinger. ‘Een fusie kan altijd nog maar nu is de tijd nog niet rijp.’’

Door de gekozen opzet werden dubbele kosten wel vermeden. Dus er kwamen geen twee clubhuizen en er was ook geen sprake van concurrentie tussen beide verenigingen. Van de andere kant zou de Tonegido-jeugd een betere opleiding krijgen onder Forum Sport-trainers. De zaterdagafdeling van Tonegido werd overigens opgedoekt; de zaalafdeling kon voortbestaan.

Forum Sport wilde niet dat de VSV Tonegido zelfstandig op de zaterdag op ‘Loo actief werd. Grötzinger benadrukte dat Forum Sport geen ambities had. ‘Wij wel’. Hij gaf daarbij aan dat de talentvolle Forum Sportjeugd de overstap zou gaan maken naar Tonegido.

Volgens de voorzitter was er geen alternatief. Tonegido zelfstandig op Westvliet wilde de gemeente niet. De blaashal aan de Rodelaan ging niet mee. Was ook niet nodig gezien de kunstgrasvelden op ‘t Loo.

Voor 27 mei werd een bijzondere ledenvergadering belegd. Er is dan nog een jaar om alles rond te maken. Met ingang van het seizoen 2005-2006 zou de VSV Tonegido op sportpark ’t Loo spelen.

De VV Wilhelmus reageerde overigens verbaasd op het nieuws. Men wachtte daar op een nieuwe uitnodiging voor beraad met de gemeente, KNVB en VSV Tonegido om verder te praten over een fusie met VSV Tonegido. Het bestuur van Wilhelmus ging ‘opheldering vragen’ zo gaf men aan. (illustratie RKSV Pancratius)

 

Delen ?

Gerelateerde items