Nieuws
Tonegido geen bijzondere naam

T.O.N.E.G.I.D.O. was eigenlijk niet zo’n bijzondere naam als hij op het eerste gezicht lijkt. Wel in voetbalkringen maar daar buiten niet. Zo bestond er al voordat de VSV werd opgericht een Amsterdamse toneelvereniging met de naam Tonegido.

Er was een kinderzangkoor in Zwolle dat Tonegido heette, net als een toneelvereniging in Borculo, een christelijke reciteervereniging in Grijpskerk, een rederijkerskamer in Groningen en een toneelvereniging in Steenwijk. Een Alkmaarse kweekschoolvereniging tooide zich met de naam Tonegido net als een zangvereniging in Bergum. In Den Haag bestaat Tot Nut En Onderling Genoegen Is Deze Opgericht en in Numansdorp een dansclub genaamd Tonegido.

In de sporthoek was er Tonegido volleybal, handbal, basketbal, korfbal, tennis en tafeltennis.

(illustratie PBS Learningmedia)

Delen ?

Gerelateerde items