Nieuws
Brits avontuur

Rond de jaarwisseling van 1997 op 1998 geeft de VSV Tonegido een persbericht uit met een opvallende inhoud: spits Harry de Haas vertrekt op vrijdag 2 januari naar het Engelse Northampton. De lokale FC, uitkomend in de second division, heeft Harry uitgenodigd voor een trainingsstage die, als het goed gaat, uitmondt in een profcontract.

Telefonisch contact met Harry in Northampton leert echter dat hij het er allerminst naar zijn zin heeft. Hij verstaat de mensen niet, het trainingsveld loopt af, het is rotweer en hij zit alleen op zijn hotelkamer.

Het is dan ook geen wonder dat op donderdag 8 januari Harry doodleuk het clubgebouw van de VSV Tonegido komt binnen stappen om aan de bar een pilsje en een broodje kroket te bestellen. Dat krijgt hij uiteraard gratis. Over Engeland praat Harry niet meer.

Pas in de zomer van 2002 verlaat Harry de VSV Tonegido opnieuw. Nu richting het  Rotterdamse Neptunes.

 

 

 

Delen ?

Gerelateerde items