Nieuws
Nieuwe zaterdagafdeling

Met ingang van het seizoen 2001 – 2002 riep de VSV Tonegido een zaterdagafdeling in het leven. Deze bestond uiteindelijk uit twee teams. Het was feitelijk een revival van een zaterdagafdeling die de club ook in een grijs verleden reeds kende (in de jaren vijftig).

Zaterdag 1 startte in de reserve zevende klasse doch wist elk jaar te promoveren en eindigde zo in de reserve vierde klasse op het moment dat de VSV Tonegido op het terrein van Forum Sport ging spelen en de zaterdagafdeling werd opgeheven omdat er geen plek meer was opĀ  de velden van sportpark ’t Loo.

Hoogtepunten uit het bestaan van Zaterdag 1 waren een eervolle 3-1 nederlaag tegen het voormalige kampioensteam van SVV Scheveningen en het behalen van de halve- alsmede de finale van de districtsbeker. In het eerste geval was SEV met 3-2 te sterk, in de tweede werd met 1-7 verloren van SJC4, bestaande uit ex-topspelers uit het zaterdagvoetbal.

Het duel tegen SJC kende een vervelende voorgeschiedenis. In de halve finale speelde Zaterdag 1 uit tegen Oude Maas. Dat duel werd verloren doch Oude Maas bleek ongerechtigde spelers te hebben opgesteld. De KNVB liet het aan de VSV Tonegido over of men de finale wilde spelen

Op de finaledag (bij DSO in Zoetermeer) bleken echter een aantal aanhangers van Oude Maas aanwezig die zich intimiderend opstelden tegenover de spelers en staf van Zaterdag 1. De KNVB weigerde ter plekke in te grijpen en bood ook overigens geen enkele bescherming aan. De spelers van SJC waren vooraf door Oude Maas op de hoogte gesteld van de naar hun oordeel door de VSV Tonegido ‘gekaapte’ finaleplek.

Delen ?

Gerelateerde items