Nieuws
Haagsche Bluf, de nieuwe sponsor

Medio 2002 werd Haagsche Bluf de nieuwe sponsor van de VSV Tonegido. Het nieuws werd op 25 april tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Haagsche Bluf, het Haagse ‘winkelgebied’, was onderdeel van de Geste Groep waarvan Gerard Stevers de eigenaar was. Gerard, in Den Haag geboren maar woonachtig in Rotterdam, stond op dat moment in de Quote 200 der rijkste Nederlanders.

Het contact ontstond op een bijzondere manier. Gerard wilde sponsor worden bij ADO Den Haag. Hij loopt echter boos weg als blijkt dat ADO in het contract andere zaken heeft opgenomen dan afgesproken.

Het is het signaal voor de VSV Tonegido om contact te zoeken. De club speelt immers maar één divisie lager.

Binnen de kortste keren zitten bestuursleden Carel Goseling en Hans Mulder bij Gerard in Rijswijk om tafel. De vijfjarige deal is snel gesloten. Haagsche Bluf wordt toegevoegd aan de naam van de vereniging zodat er een landelijke exposure komt voor het winkelgebied. Verder zijn er shirtsponsoring van het eerste, reclameborden langs het hoofdveld, reclame in het clubblad alsmede extra steun voor de jeugd. Na het eerste jaar wordt het sponsorbedrag bovendien nog verhoogd.

In de presentatiegids 2004-2005 geeft Gerard uitleg over de deal. Hij vond het wel ‘kicken’ om de naam Haagsche Bluf verweven te zien met die van een voetbalclub. ‘Ik hou wel van aparte dingen. Weet je wat nu het leukste is? Ik sponsor een voetbalclub maar ik geef helemaal niets om voetbal’.

Gerard komt dan ook nooit kijken bij een wedstrijd  van het eerste, zelfs niet na een uitnodiging. Ook in de bestuurskamer laat hij verstek gaan. In 2014 overlijdt de ketting rokende Gerard aan kanker.

Haagsche Bluf loste Kamerbeek Nieboer als sponsor af. Die onderneming was sinds 1998 aan de VSV Tonegido verbonden. Men was de opvolger van Nieboer Gemako waarmee sinds 1995 een verbintenis liep.

Aardig detail: volgens de regels van de KNVB was de naam Tonegido / Haagsche Bluf te lang. Die moest dus worden ingekort volgens de voetbalbond. Er kwamen diverse varianten in omloop: Haagse Bluf, Haagsche B., Haagsche Bl. of  HB.

Haagsche Bluf werd in 2007 op het shirt van de VSV Tonegido vervangen door Roodenburg Installatiebedrijf. De toevoeging aan de verenigingsnaam verdween ook.

Delen ?

Gerelateerde items