Nieuws
Joost Timmer

Op 5 juni 2003 laat Joost Timmer weten te stoppen als speler van Tonegido 1. Mister Tonegido, zoals zijn bijnaam luidt, gaat afbouwen in het tweede en hoopt ooit nog als jeugdtrainer dan wel begeleider van het eerste nuttig te kunnen zijn.

Joost, geboren op 2 juni 1968 in Den Haag, wordt op 1 september 1976 lid van de VSV Tonegido. Vanaf de pupillen speelt hij in alle selectieteams. Als 17 jarige maakt hij zijn debuut in Tonegido 1: in de derde klasse. Trainer Jan de Jong gooit hem voor de leeuwen.

In de jeugd speelt hij laatste man. Bij zijn eerste optreden in het  eerste staat hij direct achter de spitsen. Jarenlang acteert hij vervolgens op het middenveld om uiteindelijk als voorstopper te eindigen.

De aanvoerder van het eerste zegt dat  hij steeds heeft getracht dat team beter te laten spelen, al erkent hij ‘niet zo’n prater’ te zijn. Het voetbalspel heeft hem altijd geboeid en dan met name de bal zelf. ‘Ik probeer al jaren meester te worden over de bal, maar dat lukt nooit helemaal’.

Joost zegt zijn eigen beperkingen te kennen. ‘Speloverzicht, techniek en loopvermogen zijn mijn sterke punten. Helaas is mijn start matig, scoor ik te weinig en kop ik niet echt goed’.

Hij zegt ’tevreden’ te zijn over zijn loopbaan ‘bij een mooie club’. De kracht van Tonegido noemt hij het feit dat iedereen elkaar kent met trouwe leden en vrijwilligers. ‘Tonegido is niet zo maar een club, het is een deel van mijn leven’.

Hij neemt afscheid omdat het volgens hem beter is dat zelf te beslissen ‘dan wanneer ze me vragen er alsjeblieft mee te stoppen’.

Tijdens zijn loopbaan werd hij door Sparta en Excelsior benaderd een overstap te maken naar het betaalde voetbal. Studie en werk weerhielden Joost Timmer daar echter van. Net als het heen en weer gereis naar Rotterdam.

In maart 2003 siert Joost de voorpagina van het gratis voetbalblad Hakkie Tikkie, het maandblad voor de liefhebber dat gratis in de clubgebouwen van alle amateur voetbalclubs in de regio Den Haag ligt.

 

Delen ?

Gerelateerde items