Nieuws
De verhuizing (7)

Het is begin 2004 als Aad van den Hout, vertegenwoordiger van SV Voorburg, nu de zondagtak van Forum Sport, contact opneemt met Peter Grötzinger, voorzitter van de VSV Tonegido. Wat zou Grötzinger ervan denken als zijn club naar sportpark ’t Loo zou verhuizen. Dat ligt op zondag toch zo goed als braak, dus er is ruimte zat.

Bovendien kan het complex nog flink opgekrikt worden als de gemeente zal gek gekregen kan worden het geld dat men uitgetrokken had voor een opknapbeurt van sportpark Westvliet met het oog op de komst daar van de VSV Tonegido, te besteden op sportpark ’t Loo.

Grötzinger neemt de uitgestoken hand aan. In de café De Hopkamer komt hij samen met Aad en Forum Sport-voorzitter Herman van Hemsbergen. Ze zijn er snel uit: De VSV Tonegido gaat met de zondag senioren op sportpark ’t Loo spelen. De jeugd moet ingepast worden bij Forum Sport want voor meer elftallen is er op zaterdag geen ruimte. Als de gemeente de drie miljoen euro meegeeft kan er geïnvesteerd worden in een nieuwe tribune inclusief sponsorhome, kleedkamers, scheidsrechterskamer en ruimte voor verzorging van spelers.

Burgemeester Van Haersma Buma is enthousiast. Het ‘probleem’ VSV Tonegido is opgelost. Het beschikbare geld voor de verhuizing van Tonegido naar Westvliet kan mee naar ’t Loo. Atletiekvereniging Sparta moet daar echter wel weg. Maar die kan naar Westvliet, zo luidt de redenering.

Grötzinger voert alle gesprekken alleen. Zijn collega-bestuursleden weten van niets. Zij worden voor een voldongen feit geplaatst. Net als de Tonegido-leden. Die eisen dat in elk geval de jeugd-selectieteams blijven bestaan, desnoods in combinatieteams met Forum Sport. Dat soort combinaties bestaan tenslotte in het betaald voetbal ook (Fc Twente/Heracles).

Navraag bij de KNVB leert dat ook amateurclubs toestemming kunnen krijgen voor gecombineerde teams. De idee stuit echter op een veto aan Forum Sport-zijde. De Tonegido-leden gaan morrend door de knieën, hopende dat Forum Sport-talenten de overstap naar Tonegido gaan maken. Daarnaast spelen de gemeentelijke bijdrage, het afkopen van Tonegido-bezittingen aan de Rodelaan, en een gezamenlijke exploitatie van de kantine op ’t Loo een rol.

Binnen het bestuur blijft alleen secretaris Carel Goseling zich verzetten tegen de plannen. Maar hij staat alleen. Bij de VV Wilhelmus reageert voorzitter Wim van der Meer woedend. Hij voelt zich in het ootje genomen door de gemeente en de VSV Tonegido, dat bovendien ook nog een zak geld van de gemeente mee krijgt.

In het najaar wordt secretaris Carel Goseling gedwongen zijn bestuurszetel op te geven nadat Peter Grötzinger zijn vertrouwen in hem heeft opgezegd, daarin gesteund door onder andere penningmeester Ron Vogelaar en een voor Goseling reeds aangezochte opvolger: Hajo Vis.

Voor de zekerheid is er achter de schermen zelfs een voorstel tot royement van Goseling in elkaar gezet waarbij Aad Eerhard, leider van het eerste, als loopjongen wordt gebruikt en selectiespelers als ‘stempelaars’ van handtekeningen. Dat wordt behandeld voordat besloten wordt over de bestuurssamenstelling. Tot een stemming daarover op een ledenvergadering komt het echter niet als blijkt dat Goseling de vereniging twee jaar eerder van het faillissement heeft gered door een renteloze lening van 50.000 euro te verschaffen.

Die actie levert hem applaus op van de aanwezigen. Het royementsvoorstel wordt schielijk van tafel gehaald. Goseling ontvangt het restant van dat bedrag bij zijn vertrek uit het bestuur overigens terug.

Met ingang van het seizoen 2005-2006 speelt de VSV Tonegido op sportpark ’t Loo. De door de gemeente toegezegde nieuwbouw daar komt er uiteindelijk niet. Alleen een aantal kunstgrasvelden. Op Westvliet krijgt de VV Wilhelmus ook kunstgrasvelden en een nieuw kleedkamergebouw.

Delen ?

Gerelateerde items