Nieuws
Z’n tijd ver vooruit (2)

In september 2020 publiceerden wij een artikel over het voorstel van de VSV Tonegido – in 1926 gedaan! – om spelerspassen in te voeren https://vsvtonegido.nl/wp-admin/post.php?post=210&action=edit&classic-editor

Daarover wordt ook geschreven in het boek ‘100 jaar HVB’. Volgens de schrijver Herman van Bergem wees de HVB het voorstel af omdat het te veel zou kosten voor de clubs en de voetbalbond.

Opgemerkt wordt dat Tonegido het euvel van valse namen in de competitie had geconstateerd. Dat had de club echter geen schade toegebracht gezien het feit dat men in vier seizoenen door alle HVB-klassen heen stoomde om algemeen HVB-kampioen te worden.

Desondanks stelde Tonegido geen spelers af voor het HVB-elftal ‘omdat men vreesde voor het ronselen van spelers door hoger uitkomende clubs’.  Waarvan acte.

 

 

Delen ?

Gerelateerde items