Nieuws
Dick Boereboom

Dick Boereboom kwam in de zomer van 1996 naar de VSV Tonegido aan de Rodelaan te Voorburg. Vier seizoenen lang had de geboren Scheveninger daarvoor getracht een basisplaats in het eerste van de FC Den Haag te krijgen. Dat lukte hem echter niet, dus ging Boereboom het een divisie lager proberen: in de hoofdklasse A.

Daar produceerde de fors gebouwde centrumspits jaarlijks gemiddeld tien goals. Daarnaast was hij een voortdurende bliksemafleider waardoor zijn collega-spitsen alle ruimte kregen hun ding te doen. Opvallend was de kopkracht van Dick waarbij hij menigmaal ook nog een vrije trap versierde door te doen of zijn tegenstander hem in de rug was gesprongen of een arm bij hem in de nek had gelegd.

Dick was een sluwe spits die verbaal in het veld ook het nodige ‘lawaai’ maakte. Hoe sluw bleek ook wel uit de door hem zelf gekozen wijze van betaling met een vast bedrag per wedstrijd en geen afdracht van contributie. En dan nog bij elke afrekening glimlachend beweren dat het niet klopte.

Het was in de zomer van 1994 dat Dick de VSV de rug toekeerde. Zijn volgende bestemming was HBS waar hij later ook zijn trainersloopbaan startte.

Delen ?

Gerelateerde items