Nieuws
Joost Timmer (2)

De redactie van De  Haagse Voetbalhistorie had onlangs een vraaggesprek met Joost Timmer. De inhoud willen wij u niet onthouden.

= Naam? Joost Timmer.

= Bij welke club(s) gevoetbald? V.S.V. TONEGIDO en één jaartje DUNO in de welpen.

= Wat was je favoriete positie in het veld? Laatste man.

= Wat was je voor een voetballer? Allround voetballer met overzicht en op meerdere plekken inzetbaar.

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? Kampioenschappen 2e en 1e klasse waren super maar absolute hoogtepunt was het Kampioenschap in de Hoofdklasse 1993/1994.

= Dieptepunt? Geen echt dieptepunt meegemaakt, als ik dan toch iets moet noemen is dat het stoppen als speler van het 1e elftal. Blijft toch het mooiste spelletje om te doen.

= Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt? Geen naam van een persoon maar voor mij is dat TONEGIDO aan de Rodelaan.

= Wie was jouw beste trainer? Genoeg trainers meegemaakt en van allemaal iets opgestoken. John Karelse was na promotie naar de Hoofdklasse de juiste trainer op het juiste moment met oog voor detail en wist ook de omslag te maken naar een meer professionele aanpak. Daarnaast wil ik toch ook Jan Hoos noemen met hem in de 2e en 1e klasse kampioen geworden. Was een hele fijne vent met de juiste balans tussen presteren maar ook gezelligheid.

= Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd? Zeker, met meerdere nog regelmatig contact daarnaast komen we met Oud-TONEGIDO ook nog regelmatig bij elkaar.

= Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit? In mijn begin jaren speelden we regelmatig derby’s tegen RKAVV. Ik had altijd een hekel om tegen Frank Dobbe te spelen, gelukkig kwam die een paar jaar later naar TONEGIDO.

= Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie? Cromvliet en ADO (rood/groen) vond ik altijd mooie shirts maar ook het TONEGIDO-shirt uit kampioensjaar zwart wit gestreept.

= Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio? TONEGIDO aan de Rodelaan. Op zondag na de wedstrijd muziek en een biertje heerlijk!

= Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio? Ik hou het bij, ga nog af en toe een wedstrijdje in de buurt kijken en ik speel nog bij de veteranen van Wilhelmus.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? Beste Keeper: Lemmy Stevens. Spelers: Gerard Schultz, Robin Knoester, John Lopez Cruz, Harry de Haas, Edwin Grünholz, Mark Moen, Kees Thies, Gilbert Taument, Arie van der Padt, Cees de Jong, Richard de Koning. Zijn wel 11 spelers maar die laatste moet er echt bij. Met Richard alleen in de jeugd gespeeld maar wat een voetballer was dat.

= Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden? Ik hoop dat je weer snel het Haagse Voetbalhistorie-toernooi kunt organiseren. Het is ieder keer weer super om die oude tijden te laten herleven.

Delen ?

Gerelateerde items