Nieuws
Mark Moen

Mark Moen kwam in de zomer van 1997 naar de VSV Tonegido. De oud-prof van HFC Haarlem en Helmond Sport verliet daar voor de SVV Scheveningen. Tien seizoenen hield de getructe middenvelder het uit bij Tonegido. Toen vertrok hij naar Noordwijk.

Mark speelde ‘op 10’, direct achter de spitsen. Hij was gezegend met een prima techniek en een uitstekend schot. Hij wist wedstrijden ‘te lezen’. Tegelijk was Mark in het veld een ettertje die het bloed bij zijn tegenstanders tot koken kon brengen. Dat zij daarbij hun concentratie en zelfbeheersing verloren was nu juist de bedoeling van Mark.

In september 2019 gaf Mark een interview aan De Haagsche Voetbalhistorie. Hier een deel daaruit:

= Wat was je favoriete positie in het veld? Centraal middenveld

= Wat was je voor een voetballer? Ik was een voetballer die vrij all round was. Naast wat technisch en tactisch vermogen heb ik op den duur ook de slimmigheidjes van het voetbalspelletjes mogen ontdekken door te luisteren naar trainers, medespelers of door zelf de grenzen op te zoeken zo nu en dan. De tijd dat ik als aanvallende middenvelder heb gespeeld heb ik ook laten zien gemakkelijk het net te kunnen vinden op dit destijds hoogste amateurniveau van Nederland. Zeker in de tijd bij TONEGIDO samen met broer Brian en met creatieve spelers zoals Harry de Haas en Kees Thies in het elftal en vele andere echt goede voetballers hebben wij mooie tijden meegemaakt.

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? Er springen een aantal herinneringen tussenuit waar ik aan terug denk. De buitenlandse toernooien met de selecties van de ‘Haagse Jeugd’ met veel goede spelers uit de regio, mijn debuut in het betaalde voetbal met Helmond Sport bij Emmen uit en de vele prijzen welke wij bij TONEGIDO hebben mogen winnen. De regionale AmsterCup (2x), de landelijke AmstelCup (2x) en de SuperCup (2x) zijn naast de mooie jaren in de top van het amateurvoetbal een mooie herinnering. Ook de mooie dingen die ik meegemaakt bij de andere clubs in de kleedkamer of op trainingskampen blijven hilarisch.

= Dieptepunt? Ik heb het wel eens aangegeven maar het moment dat wij met TONEGIDO 4 wedstrijden voor het einde met 7 punten voorsprong het kampioenschap dachten te gaan pakken komt toch weer als eerste in mij op. Je raadt het al , wij pakten de laatste 4 wedstrijden volgens mij maar 3 punten en Hollandia werd kampioen. Ondanks dat wij een geweldig jaar draaide en ook in de grote Amstel cups tegen clubs als RKC, Dordrecht, Groningen e.d. goede resultaten behaalde deze jaren was het verspelen wel echt een domper in een voor de rest erg mooie periode.

= Wie was jouw beste trainer? Wim Schaap, Wim van Laar en Rob de Lange heb ik in mijn mooie periode bij TONEGIDO meegemaakt. Dit waren alle drie verschillende type trainers met een andere opvatting maar waar ik veel van opgestoken heb. Tezamen met Jan Pruim (Helmond Sport), Cock Jol (Scheveningen), Hein van Heek (Noordwijk) en Edwin Vurens (VUC) heb ik dus mogen samenwerken met veel echte voetbaldieren en bevlogen trainers.

Delen ?

Gerelateerde items