Nieuws
VSV Tonegido 2 Nederlands kampioen

In het seizoen 2000 – 2001 werd Tonegido 2 kampioen in de reserve hoofdklasse van KNVB-district West 2. Dat gaf de ploeg het recht om te gaan strijden om het kampioenschap van Nederland. Dat gebeurde op een speciaal georganiseerd toernooi in Oldenzaal. Daar wist het team onder leiding van trainer Rob de Lange, de nationale titel te grijpen.

Helaas is er van die gebeurtenis geen archiefmateriaal meer te vinden. Ook niet bij de KNVB zelf. Informatie over terrein, tegenstanders, wedstrijdschema en uitslagen is er dus niet. Zelfs de hoofdprijs, en dat zal toch wel een bokaal geweest zijn, ontbreekt.

Wel is er het nodige bekend over de selectie waar Rob de Lange mee werkte. Keeper was Rudy Lakwijk. Verder bestond het gezelschap onder andere uit: Ben Plus jr., Manuel da Cruz, John Nolten, Soeniel Malaha, Joost van den Broek, Francisco Grant, Cees Jan van de Berg, Eelco Meijer, Peter Scheffers, Oscar Jehee, Michael Scholten en Eelco Tighelaar.

Delen ?

Gerelateerde items