Nieuws
Alcoholverbod

Op 29 juli 1999 kreeg de VSV Tonegido post van de Voorburgse burgemeester Michiel van Haersma Buma.

‘Gehoord de ingekomen ambtsberichten, in het bijzonder van de zijde van de politie, ten aanzien van de voetbalwedstrijd Tonegido – ADO Den Haag op 3 augustus 1999, inzake de mogelijk te verwachte verstoringen van de openbare orde en veiligheid,

Beveelt

1) eenieder die alcoholhoudende drank met zich vervoert of bezit met het oogmerk deze op of aan de openbare weg (in casu het voetbalterrein van Tonegido aan de Rode Laan) te gaan consumeren, zich onverwijld te verwijderen van het voetbalterrein van Tonegido.

2) dat op dinsdag 3 augustus 1999 gedurende de hele dag voorafgaand aan bovengenoemde wedstrijd, tijdens deze wedstrijd en tot een half uur na deze wedstrijd noch in de kantine van de voetbalvereniging Tonegido, noch op het terrein van deze vereniging alcoholhoudende dranken om niet of tegen betaling mogen worden verstrekt.

En gelast de politie de naleving van dit bevel te effectueren.

Als overwegingen voor dit besluit werden gemeld:

1) rond wedstrijden van ADO doen zich regelmatig ongeregeldheden voor,

2) bij die wedstrijden zijn vaak grote getalen mensen die buitensporig veel hebben gedronken zodat zij een bedreiging vormen voor de openbare orde,

3) het is noodzakelijk wangedrag te voorkomen,

4) de ernstige vrees bestaat dat het tot ongeregeldheden zal komen,

5) het is nodig op 3 augustus nadere ordening aan te brengen vanwege de openbaere orde en veiligheid.

Over het alcoholverbod is overigens nooit met de VSV Tonegido overlegd. Dat amateur voetbalverenigingen een groot deel van hun inkomsten halen uit kantineverkopen, is bij de burgemeester kennelijk niet doorgedrongen. Net zo min als het feit dat een dergelijke wedstrijd in het kader van de Amstelcup voor de VSV een hoogtepunt vormde op de voetbalkalender. De vraag waarom de ADO Den Haag-aanhang zou willen gaan knokken met het Tonegidovolk komt helemaal niet een de orde.

In het seizoen 1999-2000 zat de VSV Tonegido voor de Amstelcup in een poule met ADO Den Haag, Sparta en ARC. Op 7 augustus 1999 speelde Tonegido thuis tegen Sparta. Uitslag 0-3 door goals van Erik Tammer en Sybe Zijm (2).

De opstelling van de VSV Tonegido: Lemmy Stevens; Rawin Malaha, Mart Groot, Robin Knoester, Addi Ibrahimovic, Fred Streefland, Kees Thies, Max Tjaden, Jeffrey vd Kleij, Eelco Meijer, Harry de Haas. Invallers: Michael Thoen, Dick Boereboom, Abu Fofana. Niet gebruikte wissels: Osman Ekinci, Michael Scholten, Arno Smits (keeper). Trainer Wim van Laar.

Bij Sparta speelde oud-Tonegidospeler Mourad Mghizrat mee net als Erik Tammer die later het shirt van VSV Tonegido zou dragen.

(illustratie Biernet.nl)

Delen ?

Gerelateerde items