Nieuws
Jeugd

De VSV Tonegido kende een bloeiende jeugdafdeling tot de overgang van de Rode Laan naar sportpark ’t Loo, thuishaven van Forum Sport. Daar was geen ruimte om de jeugdspelers van de VSV op te vangen, zo werd van Forum Sportzijde meegedeeld. Zelfs een bundeling van jeugd-selectieteams werd afgewezen. Einde jeugdafdeling; de basis voor elke vereniging.

Met ingang van het seizoen 2009-2010 werd een poging gedaan de jeugdafdeling weer nieuw leven in te blazen. Er kwam een A1 en een B1, ondersteund door de Stichting Topjeugd Voetbalacademie. De Stichting had zich ten doel gesteld talentvolle jeugdspelers op te leiden voor het betaalde voetbal. Daartoe werd samengewerkt met Sparta Rotterdam en de voetbalacademie van Ton Jenner. Sponsor was Roodenburg installatiebedrijf, tevens sponsor van Sparta.

Naast competitiewedstrijden spelen werd er 4x per week getraind en geoefend tegen jeugdelftallen van clubs uit het betaalde voetbal. Rondom beide teams werd een staf opgebouwd van in totaal tien mensen. De A1 en de B1 gingen in de tweede klasse spelen.

In het seizoen 2009-2010 bestond de VSV Tonegido verder uit twee selectieteams, zes seniorenteams, een veteranenteam, drie dameselftallen (het eerste speelde landelijk eerste klasse) en drie zaalteams.

Nadat Roodenburg zich terugtrok als sponsor stortte de nieuw gevormde jeugdafdeling weer in. Door het einde van de VSV zelf in 2010 kwam die ook nooit meer terug. En dan te bedenken dat de VSV Tonegido rond de eeuwwisseling zo’n 30 jeugdelftallen had waaronder 3 A- en 4 B-teams.

Delen ?

Gerelateerde items