Nieuws
Exit HC-cup door toedoen KNVB

In het seizoen 2001 – 2002 stapte de VSV Tonegido uit de strijd om de HC-Cup. Dit niet uit vrije wil, doch gedwongen door de KNVB die weigerde de eigen reglementen serieus te nemen.

Wat was het geval? Volgens de KNVB-reglementen mag een club niet meer dan drie wedstrijden afwerken binnen acht dagen. In het geval van de VSV Tonegido wilde de bond echter dat er vier keer gespeeld zou worden binnen acht dagen.

Op 30 april speelde de VSV in de halve finale voor de districtsbeker tegen Nieuwenhoorn. Op 2 mei wilde de voetbalbond dat de VSV en VUC hun eerder gestaakte duel voor de HC Cup uitspeelden. Direct daarna diende de winnaar – als dat Tonegido was – aan te treden tegen HBS in de volgende ronde van die HC Cup. Op 5 mei stond voor de VSV het competitieduel tegen KBV op het programma.

Volgens de reglementen van de bond was ook een deel van een wedstrijd een wedstrijd. Bovendien vond de HC Cup plaats onder auspiciƫn van de KNVB.

Toen de VSV Tonegido bij de KNVB aan de bel trok claimde men daar in eerste instantie dat de HC Cup geen KNVB-zaak was. Vervolgens werd beweerd dat een deel van een wedstrijd geen wedstrijd was. Om daarna voor te stellen dat de VSV zelf met VUC en HBS een ‘creatieve’ oplossing zou zoeken. De bond zelf deed niets.

Onnodig te zeggen dat VUC noch HBS bereid waren de VSV Tonegido tegemoet te komen.

Aangezien de VSV de competitie- en bekerbelangen belangrijker vond en ook Tonegido 2 kampioen kon worden, stapte de ploeg uit de strijd om de HC Cup. In een persbericht werd het ‘ongehoord’ genoemd dat de KNVB de eigen reglementen niet wenste te hanteren; VUC en HBS werd gebrek aan collegialiteit verweten.

(foto: de eerste HC Cup, Haagse voetbal historie)

Delen ?

Gerelateerde items