Nieuws
Oude Tonegido-wedstrijdposter opgedoken

Wim van Laar (onder andere oud-voetballer van Hsv ADO en VIOS en trainer bij TONEGIDO) kreeg bij toeval van de 94-jarige mevrouw Meefout een prachtige aankondigingsposter van TONEGIDO tegen ADO uit 1926 in handen! Bij navraag van Wim bleek dat mevrouw Meefout de dochter is van één van de oprichters van TONEGIDO en zodoende had zij dit prachtige exemplaar in huis.

Wim twijfelde geen moment en nam gelijk contact op met Rob Pronk van Haagse Voetbalhistorie. Hij zei dat hij iets heel bijzonders had voor zijn privémuseum. ,,En of dit iets bijzonders is”, aldus een dolgelukkige Pronk: ,,Deze aankondigingsposter van maar liefst 95 jaar oud, die ik ga inlijsten, is nu toch wel het oudste museumstuk uit de Haagse voetbalhistorie.”

Delen ?

Gerelateerde items