Nieuws
Afgekeurd!

Op 26 augustus 1998 speelt de VSV Tonegido om 19.00 uur thuis in het kader van de ‘grote’ Amstelcup tegen NAC. Een wedstrijd die bijna niet tot stand was gekomen dankzij consul Van der Togt.

Het heeft de dagen voor het duel flink geregend. Als secretaris Carel Goseling vanuit zijn vroege dienst naar huis fietst, rijdt hij rond 14.00 uur nog even langs de club.

Daar treft hij niet alleen bestuurslid Willem Sasburg aan maar ook de consul. In een flard van het telefoongesprek dat hij voert vangt Goseling nog net op ‘ja, ik heb het terrein afgekeurd’.

Als de consul zijn gesprek heeft beëindigd laat de secretaris de consul weten dat hij helemaal niets kán afkeuren aangezien het een wedstrijd is die valt onder het KNVB-regime betaald voetbal. Dus is het in dit geval aan de scheidsrechter om te keuren.

Van der Togt is echter onvermurwbaar. Hij is consul van de gemeente en aangezien het een gemeentelijk sportpark is beslist hij. Dat het inmiddels prachtig zonnig weer is en er in 5 uur nog veel kan gebeuren, laat hem koud.

Dan heeft de consul buiten de KNVB gerekend. Carel Goseling is nog niet thuis of de telefoon gaat. KNVB-competitieleider Will van Rhee aan de lijn. Die eist op hoge poten tekst en uitleg over de afkeuring. De secretaris krijgt vanuit  Zeist te horen dat hij er subiet voor moet zorgen de afkeuring ongedaan te maken. Zo niet dan volgen er disciplinaire maatregelen tegen de VSV, inclusief een hoge boete. Daarnaast zal men NAC moeten betalen voor gemaakte kosten. Op de vraag hoe Goseling een en ander moet regelen luidt het antwoord: ‘Dan belt u de burgemeester maar’.

Het wordt dus een telefoontje naar sportwethouder Jacqueline van den Honert. Die krijgt korte tijd later ook Will van Rhee aan de lijn. Rond 16.00 uur komt het verlossende woord: de afkeuring is ingetrokken, het duel met NAC kan door gaan. Op een prima bespeelbaar veld winnen de bezoekers met 0 – 3.

(illustratieve foto)

Delen ?

Gerelateerde items