Nieuws
De verdwenen beker

Op 1 augustus 2002 stuurt het bestuur van de VSV Tonegido spits Arie van der Padt een brief. In het schrijven wordt de speler te verstaan gegeven dat er maatregelen tegen hem worden genomen als hij de districtsbeker die de VSV Tonegido op 20 mei heeft gewonnen door SVV Scheveningen met 2 – 0 te verslaan, niet terug geeft aan de club.

Het bestuur schrijft dat er diverse getuigen zijn die gezien hebben dat Van der Padt de beker tijdens de feestelijkheden na afloop in zijn tas heeft gestopt. Het bestuur spreekt van ‘diefstal’ en dreigt met aangifte bij de politie als Van der Padt de bokaal niet binnen een week na dagtekening van de brief bij de club terug bezorgt.

Het bestuur houdt Van der Padt ook verantwoordelijk als hij de beker inmiddels aan derden ter hand heeft gesteld. Tenslotte wordt erop gewezen dat elftalleider Aad Eerhard hem al eerder over de zaak heeft aangesproken, echter zonder resultaat. De brief had dat echter wel en dus kwam het gewonnen kleinood terug in Tonegido-handen.

Dat was 2002. Nadat de VSV Tonegido de deuren op het complex aan de Rodelaan achter zich dicht trok ‘verdween’ er nog veel meer. Zoals de stalen naam Tonegido die aan de gevel van de clubtent hing. En wat te denken van het volledige archief, inclusief de bruine schriftjes waarin met kroontjespen de geschiedenis van de club, vanaf de oprichting, was opgetekend.

Blijkens kaartjes die aan wel behouden bekers en foto’s hingen waren er 30 verschillende items in omloop. Daarvan zijn er echter maar tien tot vijftien ‘herleidbaar’. De rest is tot nu toe onvindbaar.

 

Delen ?

Gerelateerde items