Nieuws
Het veld

Dat de velden aan de Rodelaan niet ’top’ waren was algemeen bekend. De oorzaak daarvan was niet alleen overbespeling maar ook het onderhoudsbeleid van de gemeente. In 1996 constateerde de KNVB dat het inzaaien van gras op het complex ‘niet geheel optimaal’ was. Er was niet in meerdere richtingen ‘doorgezaaid’, aldus de voetbalbond. Daarnaast werd een ernstige mate van weegbree vastgesteld, alsmede varkensgras op het trainingsveld.

De KNVB stelde verder dat er ‘aanvullende vochtvoorziening’ nodig was. Tenslotte kwam met tot  de conclusie dat door het tee snel draaien van maaimachines schade aan de grasmat was ontstaan. Elders was sprake van bodemvervuiling door lekkende olie uit de maaimachines.

Jaren later erkende een werknemer van de gemeente dat er op het complex sprake was van ‘straatjesgras’. Dit ter verklaring van de vele kale stroken. Zijn woorden werden hem op het stadhuis van Voorburg niet in dank afgenomen.

Het trainingsveld en veld 2 waren elk seizoen als eersten ‘kaal’. Gevolgd door veld 3 en het hoofdveld. Dat veld werd overigens voor elk thuisduel van het eerste gerold door Wout Slappendel die daartoe speciaal in zijn Volvo met stalen roller er achter op en neer over de grasmat reed. Tot de gemeente daar achter kwam en zo’n actie voortaan verbood. (foto KNVB)

 

Delen ?

Gerelateerde items