Nieuws
Jan Havenaar-toernooi en de opvolgers

In 1963 gaf het bestuur toestemming om jaarlijks een jeugdtoernooi te gaan organiseren onder de naam ‘Jan Havenaar-toernooi’. Een eerbetoon aan Jan Havenaar die zich als vrijwilliger vele jaren voor de vereniging had ingespannen.

In 1969 werd het toernooi internationaal. De SC Wattenscheid uit Duitsland was de eerste buitenlandse vereniging wier jeugd zich aan de Rodelaan meldde. Dat gebeurde door toedoen van Frans Vis. Die had het bestuur voorgesteld internationaal te gaan. Dat mocht hij dan meteen zelf gaan regelen zo was de boodschap. Dus reisde Frans stad en land af om buitenlandse verenigingen te contracteren.

In 1995 gaat het inmiddels om een toernooi zonder naam voor C- en D-jeugd. Maar wel met klinkende namen: Feijenoord, RKC, NAC, RKS Rakow (Polen), Odense BK (Denemarken), twee nationale jeugdteams uit Wales, West Ham United (Engeland).

Bij een andere editie is het deelnemersveld nog uitgebreider: Severn Valley (Engeland), twee nationale jeugdteams uit Wales, Malmö FF (Zweden), Brondby IF (Denemarken), Odense BK (Denemarken), B93 Kopenhagen (Denemarken) Fc Volendam, NEC, Helmond Sport, Excelsior, RBC, Sc Voorland, Feijenoord, Sparta, ADO Den Haag.

Tevens vertoonden de jeugdteams van Fc Slovan Liberec (Tsjechië) en Sparta Praha (Tsjechië) hun kunsten op de jeugdtoernooien van de VSV Tonegido. (illustratie Werf&)

Delen ?

Gerelateerde items