Naspeuringen leveren talloze wetenswaardigheden op over de VSV Tonegido. Een selectie:

  • Op 1 november 1993 wordt de eerste periodetitel in de hoofdklasse A gepakt door een 1-1 uit bij ADO amateurs. De 1500 toeschouwers zien een uitstekende wedstrijd van twee aanvallende ploegen. De VSV Tonegido heeft de beste kansen en komt verdient op voorsprong door Danny Hanique. In de tweede helft komt ADO langszij door een benutte penalty. Rick Hoogendorp geeft Lemmy Stevens geen kans,
  • 19 juliĀ  1926: de VSV Tonegido wordt kampioen in de tweede klasse HVB,
  • 13 september 1994: de VSV Tonegido treedt in Amsterdam aan tegen Ajax 2. Dit in het kader van een nederlagenserie die de Amsterdammers in Stadion De Meer afwerken tegen top-amateurclubs. In Ajax 2 spelen onder andere Finidi George, Nwankwo Kanu en Arnold Scholten,
  • 9 oktober 1995: John Williams (jawel, die van RTL) scoort in het thuisduel tegen USV Holland. Toch gaat de VSV Tonegido met 1-2 ten onder dankzij een goal van Gert van Hanegem (en ook die naam is bekend),
  • Op 7 mei 1990 wordt de VSV Tonegido kampioen in de tweede klasse door een 1-1 uit bij Blauw Zwart. De gelijkmaker komt van Melvin Tjin Tjoen Lin,
  • Op 2 maart 1937 wordt de VSV Tonegido kampioen in de vierde klasse door een 6-1 zege op SFC. Doelpuntenmakers: Essers (3), Thoms (2), Kragt (1),
  • Op 31 augustus 1992 speelt de VSV Tonegido de eerste wedstrijd in de hoofdklasse A. Thuis wordt met 0-3 verloren van RCH na een ruststand van 0-0. In dit duel valt de eerste gele kaart in het amateurvoetbal. Wie de prent kreeg vermeldt de historie niet,
  • Spelers in het seizoen 1990-1991 zijn onder andere: Frank Vader, Peter van der Laan (keeper), Eduard van der Star, Luc de Leede, John Lopez Cruz en Joost Timmer,
  • 10 december 1948: de VSV Tonegido komt als eerste uit de bus bij de spelregeltesten van de Haagsche scheidsrechtersvereniging HSV,
  • Als de VSV Tonegido in mei 1990 kampioen wordt van de tweede klasse heeft men deze tegenstanders gehad: Spartaan 20, Overmaas, VELO, VUC, Quick Den Haag, Rijswijk, Blauw Zwart, Oliveo, Roodenburg, Verburgh, De Musschen.
Delen ?

Gerelateerde items