Nieuws
Wetenswaardigheden (4)

Naspeuringen leveren talloze wetenswaardigheden op over de VSV Tonegido. Een selectie:

 • In de zomer van 1994 vertrekken Arie van der Padt (Sparta Rotterdam), Danny Hanique (ADO amateurs), Harry de Haas (ADO amateurs), Gerard Schultz (stopt). Als trainer komt Frank Franken naar de Rodelaan,
 • Op 1 juni 2008 verliest de VSV Tonegido de promotie-degradatiewedstrijd tegen DWV na een 2-2 eindstand door penalties. Kevin Visser en Zakaria el Allali missen voor de Voorburgers. De VSV blijft zo eerste klasser,
 • Op 1 juni 2009 wint de VSV Tonegido de promotie-degradatiewedstrijd tegen VUC op het terrein van de SVV Scheveningen met 1-0 door een goal van Harry de Haas. De VSV keert zo terug naar de hoofdklasse. Voordat de VSV tegen VUC kon aantreden werd eerst afgerekend met DHC en Zouaven. Trainer Carlor Roeveld blijft ook in het nieuwe seizoen de coach,
 • Op 20 mei 2008 wijzen de leden een fusie met Forum Sport van de hand. De leden willen de VSV zelf gaan redden en financieel gezond maken. Er ligt sinds eind 2006 een belastingclaim van 60.000 euro. Daar zijn de spelers destijds over geïnformeerd. Het betekende dat de betalingen aan hen stoppen. Een deel van de selectiespelers wil meteen weg. Een bestuurscrisis wordt bezworen want er zijn al jaren tekorten op de begroting,
 • Robin Knoester vertrekt in de zomer van 1995 naar SVV Scheveningen,
 • Op 31 maart 1926 speelt een Voorburgs combinatie-elftal tegen Rijswijk. In het Voorburgse team P. Joosten, C. van Driel, W. Havenaar en H. Kleyweg (allen Tonegido). Het combinatie-elftal is de opstap naar het HVB-elftal,
 • Augustus 1989: Melvin Tjin Tjoen Lin komt van Xerxes naar de VSV Tonegido. Hij woont in Leidschendam. Ook de VV Wilhelmus wilde de speler graag binnen halen,
 • Peter Blangé, één van de beste volleyballers die Nederland kende, startte zijn loopbaan als 9-jarige bij Tonegido volleybal,
 • 16 augustus 1996: van ADO Den Haag komen Dick Boereboom en Michel van Deenen naar de VSV Tonegido. In diezelfde periode komen ook Gilbert Taument (Excelsior) en Mark Krommendijk naar de Rodelaan,
 • Op 24 april 1954 viert de VSV Tonegido het 30-jarig bestaan in de aula van het Huygens Lyceum, Carel Vosmaerstraat 1 in Voorburg. Het Huygens Lyceum staat nu bekend als Gymnasium Novum,
 • Op 14 oktober 1955 heeft een redacteur van Het Vaderland een vooruitziende blik. Hij schrijft dat de velden van de VSV Tonegido aan de Rodelaan daar niet voor altijd zullen blijven,
 • In augustus 2004 komt keeper Patrick de Groot van ADO Den Haag naar de VSV Tonegido,
 • Op 7 mei 1990 meldt De Volkskrant dat De Leede bij VCC-cricket ontbrak omdat die met de VSV Tonegido moest voetballen voor de titel. En dat kampioenschap werd binnen gehaald, aldus de krant.
Delen ?

Gerelateerde items