Nieuws
Het opschrift terecht

Aan de gevel van het voormalige VSV Tonegido-clubhuis hing, in witte stalen letters geschreven, de naam Tonegido. Nadat de clubtent was afgebroken was dit opschrift ook ‘verdwenen’.

Enkele maanden geleden werd vanuit de VV Wilhelmus bericht dat ‘het stuk staal’ daar lange tijd op een kast had gelegen. Uiteindelijk was het door Floris Duivenvoorde, ex-lid van de VSV Tonegido, meegenomen naar huis.

Een contact met Floris leverde als reactie op dat hij ‘niets’ (meer) had. HijĀ  verwees echter naar Frans Smits sr., oud-bestuurslid van de VSV Tonegido en jarenlang ‘stadionspeaker’. Dat laatste doet hij trouwens ook al weer vele jaren bij Forum Sport. Maar dat terzijde.

Navraag bij Frans Smits sr. leverde niets op. De mobiele telefoon werd niet beantwoord net zo min als mails.

Tot afgelopen vrijdag Frans Smits sr. plots aan de deur verscheen bij de redactie van deze site. Naar aanleiding van een discussie op sociale media kwam Frans meedelen dat hij het opschrift in bezit had. De naam Tonegido stond bij hem thuis in een hoek.

De redactie heeft Frans Smits sr. nu verzocht het gevaarte te fotograferen zodat iedere fan van de VSV Tonegido ervan kan blijven genieten. De opname(n) zijn nog niet binnen, dus doen we het nu nog even met een oude prent.

Delen ?

Gerelateerde items