Nieuws
Bas Steffens over zijn verleden

Bas Steffens, tegenwoordig trainer bij HBS, gaf in 2014 een interview aan Haaglanden voetbal. Daarin ging het onder meer over zijn verleden bij Fc Kranenburg en Tonegido.

,,Ik speelde als linkermiddenvelder van FC Kranenburg achter Edwin Grünholz en wist dat hij op tijd moest worden ingespeeld in de voeten of in de diepte met een steekbal. Dan was hij echt door niemand te houden. Later speelde ik ook met hem bij Tonegido in de hoofdklasse”, vertelt Bas Steffens. Bij FC Kranenburg speelde hij in de periode 1997-2002 en maakte dus een groot deel mee van de opmars van de met RVC/RIJSWIJK tot Haaglandia gefuseerde club. Het was de tijd waarin Albert Fens, Zier Tebbenhoff (senior) en John van Kuyeren de club uit Kijkduin opstuwden naar het hoogste amateurniveau.

In 2002 besloot Bas Steffens te gaan spelen voor hoofdklasser Tonegido. ,,Bij FC Kranenburg veranderde het één en ander. Men wilde een andere uitstraling en circa twaalf spelers verlieten de club. Ik verwachtte dat bij Tonegido meer voor de prijzen zou worden gespeeld”. Achteraf bleek dit juist te zijn, want in de bekercompetities werden finales gewonnen. Alleen lukte dit niet in de competitie en net handhaven was het maximale resultaat.

,,Het seizoen begon met het binnenhalen van de Supercup (winnaars nationale beker en algemeen landskampioen) door met 0-1 te winnen bij AGOVV. Helaas liep het in de competitie niet goed. Maar na de tussentijdse komst van Edwin Grünholz, die een half seizoen in België had gespeeld, werden de resultaten beter. Wij handhaafden ons en wonnen in 2003 zelfs de Amstel Cup tussen de bekerwinnaars van de zaterdag- en zondag afdeling tegen VVOG uit Harderwijk”. Steffens speelde in de jaren 2002 -2004 o.a. met Lemmy Stevens, Gilbert Taument, Joost Timmer en de gebroeders Moen. In het laatste seizoen als speler won Bas Steffens wederom de Supercup. Nu door na verlenging en strafschoppen te winnen van zaterdagkampioen Huizen.

Op 34 jarige leeftijd besloot Bas Steffens te stoppen met voetballen bij Tonegido. Hij werd bij RKAVV trainer van de A-jeugd. Na twee seizoen assistent-trainer te zijn geweest werd Steffens hoofdtrainer bij GDA. Daarna volgden RKAVV, Forum Sport en HBS.

Delen ?

Gerelateerde items