Nieuws
Mark Moen, oktober 2014

Mark Moen was de middenveldregisseur van VSV Tonegido 1 ten tijde van de grote successen. Eind 2014 gaf hij een interview aan Haaglanden voetbal. Hier enkele passages daar uit.

,,Ik ben ambitieus en wil altijd gaan voor het hoogste. Als speler ben ik in mijn jongste jeugd hier bij VUC begonnen.’’ Daarna speelde hij in de landelijke jeugd bij Wilhelmus, RVC en VCS. ,,Daarna ben ik naar het CIOS gegaan in Haarlem. Hans van Doorneveld, die daar les gaf en ook trainer was van Haarlem, zei al gauw tegen mij: ‘je moet bij Haarlem komen voetballenr. Dat heb ik toen gedaan en ben er één jaar gebleven op amateurbasis. Daarna ben ik op stage geweest bij Helmond Sport. Een proeftraining destijds onder trainer Wim Leushuis pakte goed uit. Trouwens, ik viel met de neus in de boter, een beetje geluk moet je hebben, toch? Want een eerste elftal speler was geblesseerd, waardoor ik direct mijn debuut maakte uit tegen Emmen voor 4000 toeschouwers. Die wedstrijd vergeet ik natuurlijk nooit meer.’’

,,In mijn tweede seizoen speelde ik weliswaar niet veel, maar had ik het eigenlijk heel goed naar mijn zin. Lekker stappen, een leuk centje verdienen, auto van de club. Kortom ik ontdekte ook de zeer leuke kanten van het profvoetbal. Maar….ik kwam dan dikwijls (te) laat thuis, maar moest ’s morgens weer tijdig op de training verschijnen. Laten we het er maar op houden, dat ik toen teveel van het leven heb genoten. Maar ja ik was 18, 19 jaar en had het helemaal naar mijn zin. Sterker ik durf nu best te zeggen, dat ik daardoor juist niet geslaagd ben in het betaalde voetbal. In overleg is toen besloten het contract te ontbinden en ging ik mij richten op mijn maatschappelijke carrière in de ICT sector. Ik kwam bij Scheveningen te voetballen onder Cock Jol en we pakten direct de supercup tegen FC Lisse. We werden dat jaar tweede of derde.”

,,Naast VUC is / was ook TONEGIDO mijn club, waar ik uiteindelijk 10 jaar heb gevoetbald. Robin Knoester, oud-speler van Scheveningen verkaste naar TONEGIDO en polste mij of ik ook geen trek had. TONEGIDO werd mijn club. Ik heb in die lange periode veel aanbiedingen gehad van clubs uit de regio en Bollenstreek, dus voor het geld had ik zomaar weg kunnen gaan. TONEGIDO was echter mijn club en daar bleef ik. Ik heb daar mooie tijden beleefd met de trainers Wim van Laar, Wim Schaap en Rob de Lange. Van hen heb ik veel dingen opgestoken, die mij nu nog steeds van pas komen”.

Door een belastingaffaire was het op een gegeven moment over met die mooie Voorburgse club. Moen: ,,Klopt, ik heb zelfs gezegd dat ik gratis wilde blijven voetballen, maar zelfs dat mocht niet baten. De club hield op te bestaan. Ik had bij Scheveningen een goed gevoel over gehouden aan het zaterdagvoetbal. Lekker voetballen voor 3000 toeschouwers. Bij Noordwijk viel dat uiteindelijk tegen. Ik heb daar één jaartje gespeeld om uiteindelijk de cirkel rond te maken en bij VUC terug te keren.’’ (Daar werd Mark, na een kruisbandblessure, trainer. Komend seizoen is hij dat bij Wippolder, red.)

Delen ?

Gerelateerde items