Nieuws
Rewien Malaha

Rewien Malaha stopte in 2014 met voetballen. Sindsdien is hij trainer. Jarenlang was Malaha een zeer betrouwbare verdedigende middenvelder in VSV Tonegido 1. Bij zijn afscheid gaf hij een interview aan Haaglanden voetbal. Enkele fragmenten daar uit:

Rewien Malaha is begonnen bij het Zoetermeerse DSO, waar hij als 18 en 19 jarige tweemaal kampioen werd (toen in de 4e en 3e klasse). Het duurde niet lang of TONEGIDO haalde hem binnen. Daar speelde hij met onder andere Mark Moen en Gilbert Taument. Daarna maakte hij de overstap naar de zondagtak van VUC, gevolgd door De Ster en TAC’ 90.

Je begon je loopbaan als voetballer bij het Zoetermeerse DSO.

,,Ik was als 18-19 jarige voetballer bij DSO en onder de niet onbekende trainer Guus Haak werd ik  inderdaad tweemaal kampioen. Ik ben toen ook met DSO op trainingskamp naar Spanje geweest. Een mooie trip en een geweldige ervaring. Ik denk zelfs, dat die trip met DSO naar Spanje een  hoogtepunt is geweest in mijn leven.”

,,Dat klopt wel. Ik had het toen niet verwacht. Ik kwam in een groep terecht met allemaal goede voetballers, eigenlijk mag je wel zeggen topvoetballers, zoals Harrie de Haas, keeper Lemmy Stevens, Gilbert Taument, Mark en Brian Moen en mijn broertje, Soeniel, en nog andere spelers. Dat zijn toch allemaal toppers. We hebben toen alles gewonnen wat we konden winnen.” (Bij de Voorburgers pakte hij tweemaal de KNVB beker bij de amateurs – 2002 en 2003 – en éénmaal de landstitel).

De enige Hindoestaan, die zulke prijzen heeft weten te winnen.

,,Ja, ik mocht dat gelukkig allemaal meemaken.”

Ondanks deze successen, verliet je TONEGIO om te gaan spelen bij de zondagtak van VUC.

,,Maar ook bij VUC heb ik een heel leuke tijd gehad. Ook daar speelde ik met veel goede voetballers.”

Samen ook weer met de gebroeders Moen, Mark en Brian, waar je bij TONEGIDO ook mee samen  speelde? 

Nee, dat nog niet. Het was in de tijd van Chris Treling als trainer. De gebroeders Moen bleven in die tijd nog bij TONEGIDO, zij zijn wat later naar VUC gekomen. Mijn broertje maakte al eerder de overstap naar VUC. Met mijn broertje maakte ik met VUC de promotie van de tweede naar de eerste klasse mee. Het leek mij toen leuk om weer met mijn broertje te spelen.”

(Foto: Rewien, staand tweede rij, tweede van links)

Delen ?

Gerelateerde items