Nieuws
Zenit St. Petersburg

In de winter van 2004-2005 was de Russische voetvalkampioen Zenit St. Petersburg op trainingskamp in Nederland. Via via kwam er een oefenwedstrijd tegen VSV Tonegido in de agenda. Het duel kon echter wegens een bevroren ondergrond niet gespeeld worden aan de Rodelaan. Dus werd het het kunstgrasveld op sportpark ’t Loo. Zenit was duidelijk een maatje te groot voor de Voorburgse zondag hoofdklasser. Na een 0-4 ruststand werd de eindstand 0-9. De Russische topscorer, Aleksandr Kerzhakov, nam vijf treffers voor zijn rekening. Trainer Rob de Lange erkende na afloop ruiterlijk de klasse van de Russen waarbij hij er wel fijntjes op wees dat die twee maal per dag trainden. Zenit speelde zeer gedisciplineerd onder het wakend oog van de Tsjechische trainer Vlastimil Petrzela. De VSV Tonegido kreeg geen kans om ook maar een fatsoenlijke aanval op te zetten.

 

Delen ?

Gerelateerde items