Nieuws
Zenit St. Petersburg

In de winter van 2004-2005 was de Russische voetvalkampioen Zenit St. Petersburg op trainingskamp in Nederland. Via via kwam er een oefenwedstrijd tegen VSV Tonegido in de agenda: 1 maart 2005 16.00 uur. Het duel kon echter wegens een bevroren ondergrond niet gespeeld worden aan de Rodelaan. Dus werd het het kunstgrasveld op sportpark ’t Loo. Zenit was duidelijk een maatje te groot voor de Voorburgse zondag hoofdklasser. Na een 0-4 ruststand werd de eindstand 0-9. De Russische topscorer, Aleksandr Kerzhakov, nam vijf treffers voor zijn rekening. Trainer Rob de Lange erkende na afloop ruiterlijk de klasse van de Russen waarbij hij er wel fijntjes op wees dat die twee maal per dag trainden. Zenit speelde zeer gedisciplineerd onder het wakend oog van de Tsjechische trainer Vlastimil Petrzela. De VSV Tonegido kreeg geen kans om ook maar een fatsoenlijke aanval op te zetten.

De selectie van Tonegido destijds:

keepers: Pim Bergmans, Sander Pronk, Jordy van Rheenen

verdedigers: Nuri Cetin, Adem Dogan, Eelco Tigchelaar, Chris Goedschalk, Fred Schneider, Davy de Vos

middenvelders: Cerezo Charmes, Regilio Duurham, Willem Gunther Mohr, Haico Herbert, Mario Ilie, Peter Maseland, Michael Wessels, Peter Scheffers, Roelof Schuring, Rene Rabelink, Mario Mansveld

aanvallers: Nick van Baaren, Mark Batty, Michael Bekkink, Bram vd Berg, Cees Jan vd Berg, Paul Vossebeld, Erik Tammer, Mark Moen, Danny Kettenis, Moshin Kasmi.

De selectie van Zenit bestond vrijwel uitsluitend uit internationals van Rusland, Tsjechië, Slowakije en Oekraïne.

 

Delen ?

Gerelateerde items