Nieuws
Het terrein dat niet meer is

Het roemruchte Tonegido-complex aan de Rodelaan in Voorburg is er al geruime tijd niet meer. Clubtent, kleedkamergebouw, ballonhal, tribunes, lichtmasten; allemaal ten offer gevallen aan huizenbouw, onderkomens voor de scouting, waterpartijen en een park.

Even ter herinnering: de poort aan de Rodelaan (uitgelichte foto), rechts en links een parkeerstrook, even verderop links de in- en uitrit naar het ‘echte’ parkeerterrein. Verder door links de achterkant van het kleedkamergebouw. Rechts, aan de andere kant van de sloot, het complex van Devjo. Recht vooruit de ballonhal.

Links de hoek om: recht vooruit de aanblik van het clubgebouw. Rechts het hoofdveld, links veld 2 en veld 3 (aan de kant van de Rodelaan). Aan weerszijden van het pad de fietsenrekken. Achter het clubgebouw, de bestuurskamer. Daar weer achter het hekje en het pad over het Veurselaantje (fietspad) naar het trainingsveld.

De redactie is er onlangs gaan kijken en maakte onderstaande fotoreportage van de toestand ter plekke op dit moment. Waarbij één opmerking vooraf: er is geen enkele verwijzing te vinden naar de VSV Tonegido. En dat is toch wel schandalig aangezien het ging om de enige lokale voetbalclub die ook voetbalgeschiedenis heeft geschreven.

veld 3

bomen parkeerplaats / veld 3

trainingsveld

brug naar trainingsveld

veld 1

clubgebouw/tribune

veld 2

Devjo

villa’s Rodelaan/veld 3

Veurselaantje

Delen ?

Gerelateerde items