Nieuws
Toevallige ontmoeting

Dezer dagen ontmoette uw redacteur toevallig Gilbert Taument, 52 inmiddels en voetballer in ruste. Jarenlang verdedigend de rots in de branding bij de VSV Tonegido.

In de zomer van 1996 kwam Gilbert van Excelsior Rotterdam naar Voorburg. Als speler begon hij bij VUC voordat hij via SVV Schiedam (seizoen 1990-1991) bij Excelsior terecht kwam. Na drie seizoenen volgde de overstap naar Sparta Rotterdam in de eredivisie.

Voor de Spartanen kwam Gilbert in het seizoen 1994-1995 in 21 eredivisieduels en twee KNVB-bekerwedstrijden uit. In de zomer 1995 volgde de terugkeer naar Excelsior.

Voor de VSV Tonegido speelde Gilbert tot medio 1999. Toen stapte hij met trainer Wim Schaap, keeperstrainer Koos Brochard en medespelers Peter Koerten, Barry Langeveld en Majid Darrazi over naar Fc Lisse, zaterdag hoofdklasser.

Het werd niet echt een succes voor Gilbert die na één seizoen terugkeerde naar de Rodelaan in het vertrouwde Tonegido-nest. Medio 2004 maakte hij vervolgens de overstap naar Neptunus Rotterdam om na twee seizoenen de voetballoopbaan te beëindigen.

De man van sticker 225 in het Panini album 1994-1995 noemde het spontaan ‘doodzonde’ dat de VSV Tonegido niet meer bestond. Met Harry de Haas had hij er regelmatig over gefilosofeerd de vereniging weer op te richten, zo gaf hij te kennen.

Pikant detail: de Wiki database for famous people in the world heeft ook Gilbert Taument geregistreerd staan. Netto waarde 1 tot 5 miljoen dollar…

Ferry Seton, ploeggenoot van Gilbert bij Neptunus, omschreef hem ooit zo: ‘Deze man was gek! Hij was ook de gemeenste back die ik ken. Ik heb dingen meegemaakt in het veld die ik hier maar niet vertel’.

Het weerhield Seton, die ook nog uitkwam voor ZwartWit’28, er niet van Gilbert in zijn favoriete elftal op te nemen. Samen met Lemmy Stevens en Harry de Haas overigens. (foto Sparta)

 

Delen ?

Gerelateerde items