Nieuws
Het naderende einde (1)

Zoals eerder aangekondigd zullen er op deze site een aantal artikelen verschijnen over het naderende einde van de VSV Tonegido. Vandaag de eerste aflevering.

Op 8 maart 2010 komt het bestuur van de VSV Tonegido voor een normale vergadering bijeen. Voorzitter Hans Verhagen deelt het gezelschap (Jan Blom, Oscar Borst, Kees-Jan Klein, Suzanne Vieveen) mee dat hij recent flink is gaan twijfelen aan het bestaansrecht van de vereniging. Regelmatig bekruipt hem het gevoel aan een dood paard te trekken, aldus Verhagen. Hij stelt dat er uit de vereniging zelf te weinig drang is om er samen de schouders onder te zetten.

De overige bestuursleden geven aan zich in dit beeld te herkennen. Men stelt dat het voortbestaan van de club niet alleen afhankelijk kan zijn van een handjevol vrijwilligers. Er wordt afgesproken een nieuw beroep op de leden te doen, het bestuur bij te staan. Er komt een oproep op de site naar de leden om zich te melden voor één van vier vacatures: technisch coördinator, lid sponsorcommissie, leider van Tonegido 1 en leider van Dames 1.

‘Indien deze oproep niets oplevert, wordt dat gezien als een teken aan de wand’, zo staat in de notulen van de bestuursvergadering. Een vergadering waarbij overigens de bestuursleden Marco van Eijk en Jos Jochemsen afwezig zijn.

Drie maanden later besluit het bestuur dat de club inderdaad niet meer levensvatbaar is. Men stelt de leden voor de VSV Tonegido op te heffen, per 1 juli 2010.

Delen ?

Gerelateerde items