Nieuws
Het naderende einde (3)

Financiële nood was er bij de VSV Tonegido eigenlijk altijd. Bij de start van het seizoen 2008 – 2009 is de nood echter erg hoog. Volgens het nieuw aangetreden bestuur komt de VSV Tonegido 110.000 euro te kort; één derde van de hele begroting.

Daarbij zit ook een claim van de Belastingdienst ten bedrage van 60.000 euro, alsmede van het UWV die ongeveer 10.000 euro beloopt.

De claims zijn het resultaat van een boekenonderzoek van de Belastingdienst over de seizoenen 2003 tot en met 2005. Het betrof betalingen aan spelers, uitgekeerde onkostenvergoedingen, reiskostenvergoedingen en vergoedingen aan trainers. Er zit ook nog verschuldigde BTW in alsmede een boete van 5000 euro.

De 60.000 is een restant van een claim die oorspronkelijk 220.000 euro beliep. De vereniging moet voor 25 november 2008 aangeven of men akkoord gaat anders worden aanvullende aanslagen opgelegd.

Het nieuwe bestuur constateert op 13 oktober dan men erg veel moeite heeft grip te krijgen op de financiën. Er is een acuut liquiditeitstekort, er is onduidelijkheid over sponsorinkomsten en er blijkt nog 26.000 euro een niet betaalde contributie uit te staan. Tegelijk blijkt de stichting ’t Loo erg traag met het uitbetalen van het Tonegido toekomende deel van de kantineopbrengsten. Men loopt daarmee een half jaar achter.

Het bestuur besluit een claim neer te leggen bij Tscheu la Ling ter waarde van 95.000 euro. De ex-prof van ADO Den Haag en Ajax, nu eigenaar van Fitshape en de Slowaakse voetbalclub AS Trencin, zou dat bedrag moeten ophoesten vanwege het ontslag van trainer Wim van Laar (jaarwisseling 2007-2008) en de transfers van drie Tonegido-spelers naar AS Trencin.

Deze spelers zijn bij Tonegido binnen gebracht via de samenwerking met Ton Jenners voetbalacademie. Het feit dat Wim van Laar eind 2007 opstapte had ook met die samenwerking te maken: de trainer wilde niet dat anderen uitmaakten welke spelers er moesten spelen en in welk systeem er gevoetbald zou worden.

Delen ?

Gerelateerde items