Nieuws
Rob de Lange ontslagen

Op 25 januari 2006  ontslaat de VSV Tonegido trainer Rob de Lange met onmiddellijke ingang. Dit ondanks een nog tot 30 juni doorlopend contract. De oefenmeester wordt meegedeeld dat hij ook geen bonussen meer krijgt behalve een premie voor het behalen van de finale van de HC-cup op 20 mei 2005.

Rob laat het er echter niet bij zitten. Hij claimt een premie voor het behalen van een periodetitel en laat het bestuur van de VSV weten dat hij een belastingaanslag over 2005 heeft ontvangen, gerelateerd aan zijn inkomsten van de VSV. Aangezien er afgesproken was dat hij netto zou worden betaald, legt Rob die aanslag bij de VSV neer: dik 2000 euro.

De ex-trainer laat meteen weten dat hij in geval van een aanslag over het eerste half jaar van 2006, hij opnieuw bij de VSV zal aankloppen om hem die te vergoeden.

Rob kwam in de zomer van 1999 bij Tonegido als assistent van Wim van Laar en trainer van het tweede. Met dat tweede werd hij kampioen van Nederland (zomer 2001). Als hoofdtrainer van Tonegido 1 volgden het winnen van de districtsbeker, de landelijke Amstelcup en de Supercup (zomer 2003), alsmede winst van de Supercup zomer 2004.

Reden voor het ontslag waren de slechte resultaten. Wim Schaap nam Robs taak als hoofdtrainer over en redde het hoofdklasseschap van de Voorburgers. (foto DHC)

 

Delen ?

Gerelateerde items