Nieuws
Wim Schaap

Met ingang van het seizoen 1996-1997 is Wim Schaap de hoofdtrainer bij VSV Tonegido. In Tonegido Nieuws van 12 september 1996 stelt hij zichzelf voor. De coach (dan 41) stelt altijd de ambitie te hebben gehad een top-amateurclub te trainen. Na Wilhelmus, DWO en Lugdunum dus de keuze voor Tonegido, ook al heeft die club volgens Wim ’twee mindere jaren’ gekend.

De nieuwe oefenmeester gaat naar eigen zeggen voor een periodetitel; een prijs. De eerste thuiswedstrijd tegen AFC’34 gaat met 1-3 verloren. Wim zegt ‘geschrokken’ te zijn door het gebrek aan agressie en beweging zonder bal.

De tactiek was spelen met twee diepe spitsen en twee man daar dicht omheen. Een soort 3-3-4. Van de oude kern waren alleen Lemmy Stevens, Rene de Haas, Edgar Mossel, Joost Timmer en Harry de Haas over in de opstelling. Schaap kreeg tegelijk vijftien nieuwe spelers voor de selectie.

Schaap uit wel meteen kritiek: Tonegido kijkt te weinig naar de eigen jeugd. Om daar verandering in te brengen komt er een Onder-23 dat elke twee, drie weken een wedstrijd gaat spelen.

De selectie is voor de seizoenstart op trainingskamp geweest in Mierlo, hotel- en congrescentrum De Brug. Er is geoefend tegen Alphense Boys, Sparta, UVV, RVC, Fc Lisse, VV Katwijk, VV Noordwijk, RAVA, Velo en Lugdunum.

De selectiespelers: N. Abel, J. Barnhoorn, R. Barnhoorn, B. Bel, D. Boereboom, R. Bosman, M. Boulayoune, F. de Bruin, M. Darrazi, M. van Deene, D. Eduard, R. de Graaf, H. de Haas, R. de Haas, S. vd Ham, A. vd Harst, R. Hendriks, H. Herbert, M. Heijdra, A. vd Hoeven, M. vd Kreke, M. Jehee, H. Koenraads, G. Kroet, M. Krommendijk, A. Kuipers, M. van Lienden, M. Luiten, E. Mossel, P. Nieuwenhuizen, A. Ouled l’Kadi, J. Pattiwael, P. van Rijswijk, M. van Sassen, G. Schultz, S. Smits, E. vd Star, L. Stevens, J. Strijd, M. Tammes, G. Taument, J. Timmer, D. van Tongeren, J. de Vries, J. Williams, Q. Zevenbergen. (foto VV Katwijk)

Delen ?

Gerelateerde items