Nieuws
Stunt

In 1974 haalt Tonegido ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een stunt uit: de muziekkapel uit Melk (Oostenrijk) wordt naar Voorburg gehaald. Er wordt op 1 en 2 juni 1974 niet alleen de hele dag muziek gemaakt op het Tonegido-terrein, op 1 juni marcheert de kapel al musicerend ook vanaf het Koningin Julianaplein in Voorburg naar Tonegido en wel via de Rozenboomlaan, Parkweg, Oosteinde. Op 31 mei komt het Oostenrijkse gezelschap aan. Men wordt ondergebracht bij de jeugdherberg Ockenburg. Het gaat om 60 personen: 24 meisjes en vrouwen, 36 jongens en mannen. Alle correspondentie loopt via de burgemeester van Melk, dr. rer. pol. K. Wedl. Vooraf krijgt de kapel zijdens Tonegido te horen dat men vijf volksliederen moet instuderen, die van Belgiƫ, Duitsland, Engeland, Nederland en Oostenrijl. Dit vanwege het feit dat op 1 en 2 juni ook het internationale Jan Havenaar-toernooi plaatsvindt.

Delen ?

Gerelateerde items