Nieuws
Waar notulen al niet goed voor zijn (4)

Uit de notulen van bestuursvergaderingen:

– 18 jan. 1983: veld 5 wordt trainingsveld. Het moet wel worden opgeknapt en er moet licht komen. Investering van 6000 gulden. Er kunnen dan wel meer seniorenelftallen komen,

– 3 feb 1983: de jeugdcommissie voelt zich achter gesteld. Er is ook een conflict ontstaan tussen jeugdtrainer B. van Hijkoop en hoofdtrainer Jan de Jong. B. van Hijkoop vertrekt als jeugdtrainer,

– 30 mrt. 1983: Er is veel kritiek van senioren en junioren. Het bestuur gaat zich bezinnen op de toekomst. De kleedkamers onderin het clubgebouw zijn eigendom van de gemeente. Tonegido moet die ter beschikking stellen van schoolsport. Het bestuur dient als eenheid naar buiten toe op te treden. Er dient meer onderling contact te zijn tussen bestuursleden. In de jeugdcommissie zitten leden die niets doen,

– 1 mei 1983: de firma C.A.T. uit Zwijndrecht wordt sponsor van het eerste in de seizoenen 1983-1984 en 1984-1985. De bedrijfsnaam komt op de shirts te staan. C.A.T. betaalt er 6000 gulden voor,

– 1 juni 1983: er is vraag naar damesvoetbal. Dan kan alleen op zaterdag. Nu er geen jeugdhonk is wordt de kant van de kantine aan de zijde van het hoofdveld gereserveerd voor de jeugd, de rest van de kantine is voor iedereen. Wegens veelvuldige diefstallen moeten de deuren van kleedkamers afsluitbaar worden. Selectiespelers mogen op maandag en woensdag zaalvoetbal spelen,

– Jaarverslag secretaris seizoen 1982 – 1983: Op 1 juni 1983 zijn er 478 leden waarvan 82 niet spelend. Het aantal donateurs staat op 75. De jeugdafdeling had 18 teams,

– 5 sept. 1983: De Bruin en Tak betalen 1500 gulden voor shirts en trainingspakken A1,

– 29 sept. 1983  Algemene ledenvergadering: het aantal jeugdleden is met 19 procent gedaald. Er komt een open dag. Shirtreclame bij lagere elftallen moet mogelijk zijn,

– 17 jan. 1984: Kosten 60-jarig jubileum staan op 25.400 gulden. Er is een zoektocht naar extra ruimte. Er zijn drie opties: apart gebouw op plek oude kantine; een hal (trainen en jeugdhonk); aanbouw clubtent (laag- of hoogbouw). Wordt allemaal nader onderzocht,

– 2 apr. 1984: gemeente kan instemmen met komst hal. Kosten 50.000 gulden, zonder inrichting,

– 6 juni 1984: offerte voor  hal Bingham: 90.000 gulden inclusief vloer. Kan met lening worden gefinancierd,

– Jaarverslag secretaris seizoen 1983-1984: het 60-jarig jubileum wordt gememoreerd. De A, B en C-jeugd was bij Feyenoord-Ajax. Het clubgebouw is eindelijk eigendom van Tonegido geworden. Het aantal leden staat op 454 waarvan 85 niet spelend. Er zijn 66 donateurs. Met name bij de jeugd loopt het ledental terug. Voetbal is minder populair. De jeugd speelde met 16 teams; de senioren met 15,

– 14 aug. 1984: leden die een achterstand bij het betalen van contributie hebben van een jaar of langer worden automatisch geroyeerd. In de kantine komen de speelautomaten terug,

– 20 sept. 1984 Algemene ledenvergadering: vergadering gaat akkoord met uitgave 70.000 gulden voor sporthal. Charles Corver is bereid Tonegido-leden als scheidsrechter te gaan opleiden. Er wordt bekeken of er een scorebord bij het hoofdveld kan komen,

– 19 nov. 1984: de sporthal wordt 2 februari 1985 officieel in gebruik genomen. Tonegido gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, opvolger van Jan de Jong,

– 16 jan. 1985: de sporthal kost 100.000 gulden all in. Er wordt een nieuwe hoofdsponsor gezocht. Jan de Jong wil graag hoofdtrainer blijven met een tweejarig contract. Hem wordt één jaar aangeboden. Jan de Jong wijst dat op 20 januari af,

– 21 jan. 1985: het bestuur besluit Jan de Jong toch een tweejarig contract aan te bieden,

– 24 jan. 1985: Jan de Jong is akkoord. Legt wel een aantal wensen op tafel,

– 27 feb. 1985: Tonegido gaat volgend seizoen een zaalvoetbalafdeling starten. Er worden 3 teams aangemeld. Contributie zaal is 120 gulden per seizoen. Zaat verhuizingen (heer Driel) kan komende twee seizoenen hoofdsponsor worden voor 6000 gulden,

– 6 mei 1985: Thoms autobanden wordt  voor de komende drie seizoenen hoofdsponsor. Zaat geeft 30 tassen voor de selectie. Firma Alvaro wordt sponsor A1, Zaat van de B1,

– Verslag secretaris seizoen 1984 – 1985: vernielingen in de kantine houden maar niet op. Er waren op 1 juni 466 leden waarvan 95 niet spelend, alsmede 58 donateurs. Tonegido 1 werd kampioen. Bij de jeugd neemt het aantal elftallen af. Naast prestatiegericht spelen zal er ook ruimte moeten zijn voor recreatief voetbal,

– 23 sept. 1985: de Voorburgse politie gaat de sporthal gebruiken. Daar betalen ze voor zes maanden 2000 gulden voor. Het meisjesvoetbal biedt geen toekomst. Er zal mee worden gestopt,

– 26 sept. 1985 Algemene ledenvergadering: de contributie moet omhoog omdat de club financieel in zwaar weer zit. Er zijn vragen over het gebruik van de sporthal, ook voor trainingen. De kantineomzet loopt terug. Er zijn feestavonden nodig,

– 28 okt. 1985: iemand heeft zich uitgegeven als Duno-speler. Heeft thee gehaald in de rust en later een kratje bier voor het team. Bij die gelegenheid haalde hij ook de waardevolle spullen op. Daarna heeft hij papiergeld uit portemonnees gehaald, in totaal 1500 gulden. Duno stelt Tonegido aansprakelijk. Het blijkt dat deze persoon deze truc al vaker bij andere verenigingen heeft toegepast. Op 8 november wordt hij door de politie aangehouden,

– 25 nov. 1985: Joost Timmer heeft bijna het maximale aantal wedstrijden bij de senioren gespeeld. Hij mag alleen nog voor de A1 uit komen.

Delen ?

Gerelateerde items