Nieuws
Waar notulen al niet goed voor zijn (5)

Uit de notulen van bestuursvergaderingen:

– 15 jan. 1986: Joost Timmer wil in de senioren blijven spelen. Het bestuur is daar tegen. Jan de Jong dreigt met opstappen als Timmer terug naar de junioren moet. Een nader beraad met het bestuur levert niets op. De trainer is van mening dat zijn werkzaamheden worden gedwarsboomd. Direct na het beraad ligt De Jong de pers in,

– 3 mrt. 1986: de heer G. van Vugt wordt de nieuwe hoofdtrainer. Er zijn Tonegido speldjes. Te koop voor 6,50 gulden,

– 12 mei 1986: Komend seizoen start een zaalafdeling met twee teams. Contributie is 125 gulden per seizoen,

– Jaarverslag secretaris seizoen 1985-1986: het ledenbestand staat op 418 waarvan 91 niet spelend. Er zijn 66 donateurs. De jeugdafdeling had 14 teams. Er start een wervingsactie voor kinderen onder 10 jaar. Die krijgen een gratis shirt als ze lid worden,

– 11 aug. 1986: het scorebord bij het hoofdveld is klaar. Voor  de selectie worden voetbalschoenen gekocht. Maximaal 75 gulden per paar,

– 22 sept. 1986: er is kleding van team RKDEO gestolen uit hun kleedkamer. Er liggen veel lege en kapotte flesjes langs de velden; statiegeld een oplossing (antwoord is nee),

– 25 sept. 1986 Algemene ledenvergadering; voorzitter is geschokt door terugloop in ledental. Er komt geen verhoging van contributie. Mw. Kavelaars krijgt de gouden KNVB-speld uitgereikt voor al haar werkzaamheden. Van de gemeente krijgt zij een glas met inscriptie en een bos bloemen,

– 27 okt. 1986:  de hoofdtrainer wil met een team Onder-23 starten. Daar is geen bezwaar tegen. Het bestuur overweegt maatregelen tegen Devjo. Aanleiding is een artikel in Het Binnenhof van Frank Werkman over Devjo-Tonegido waarin Tonegido in een kwaad daglicht werd gesteld. Het stuk zat vol onjuistheden. Bij Devjo speelt het zoontje van de journalist. Het vermoeden bestaat dat Devjo achter de publicatie zit,

– 31 okt. 1986: RKDEO stelt Tonegido aansprakelijk voor de diefstal van kleding uit hun kleedkamer. Vier jacks en een paar schoenen. Rekening: 565 gulden,

– 24 nov. 1986: Geert van Vugt is ook komend seizoen hoofdtrainer,

– 9 feb. 1987: de jongste jeugd kan ook op woensdagmiddag wedstrijden gaan spelen. Thuisduels zullen op zaterdag en zondag nooit voor 10.00 uur beginnen. Oud-Holland Sport wil op Tonegido tegen ons uitkomen,

– Verslag secretaris seizoen 1986 – 1987: naast vernielingen was er een inbraak in de kantine en in de sporthal. Het ledental staat op 408 waarvan 91 niet spelend. Er zijn 61 donateurs. De zaalafdeling draaide uiteindelijk met één team,

– 17 aug. 1987: de kantineomzet is zeer gunstig  geweest afgelopen seizoen. Er wordt een formele bestuurskamer ingericht met daarnaast een commissiekamer (nu nog kleedkamer scheidsrechters),

– 31 aug. 1987: Glasbergen elektrotechniek gaat de A1 sponsoren met 2000 gulden,

– 1 okt. 1987 Algemene ledenvergadering: de douche-installaties in de kleedkamers werken niet goed. Daar wordt naar gekeken. Tonegido heeft te weinig kader. Bestuur en commissies hebben mensen nodig,

– 22 okt. 1987: elke selectiespeler krijgt een waardebon van 85 gulden voor het kopen van nieuwe voetbalschoenen,

– 3 dec. 1987: nieuwe bestuurs- en commissiekamers zijn klaar. Na het lopende seizoen is Geert van Vugt geen hoofdtrainer meer,

– 7 jan. 1988: de geluidinstallatie vertoont weer kuren. Desnoods worden er nieuwe speakers gekocht,

– 28 jan. 1988: voor de vacature hoofdtrainer zal gesproken worden met G. van Ruitenburg, de heer Vrij, J. de Letter en de heer Hazebroek. Er komt een koffiezet apparaat in de bestuurskamer en de ijskast zal worden gevuld,

– Jaarverslag secretaris seizoen 1987-1988: het hoofdveld is door de gemeente geheel gerenoveerd. In de komende jaren volgen de velden 2 en 3. De club heeft op 1 juli 1988 398 leden waaronder 88 niet spelend. Er zijn 52 donateurs. Bij de jeugdafdeling zijn 30 nieuwe leden ingeschreven na een open dag waarop meer dan 100 kinderen waren. Er is te veel kritiek op leiders en leden van de jeugdcommissie,

– 28 sept. 1988: er zijn 50 nieuwe reclameborden nodig. Kosten 6500 gulden,

– 29 sept. 1988 Algemene ledenvergadering: het kleedgebouw vraagt om onderhoud. Het is echter van de gemeente. De club steekt daar geen geld in. De sporthal is voor de jeugd beschikbaar bij heel slecht weer en onbespeelbare velden. Het clubgebouw heeft nader onderhoud nodig (dakbedekking op galerij en leidak). Op Tonegido wordt ‘zwarte’ toto/lotto gespeeld. Daar wordt niet tegen opgetreden omdat de club een flink bedrag aan sponsorgeld krijgt van de organisator,

– 6 okt. 1988: aanmaakkosten reclamebord 650 gulden. Huur 150 gulden per jaar voor zes meter. Voor een driemeter bord is de huur hetzelfde. Alleen zijn dan de aanmaakkosten 400 gulden,

– juni 1989  Jaarverslag secretaris seizoen 1988-1989: Tonegido is uit het Overleg Voorburgse Voetbalverenigingen OVV gestapt. Het aantal leden was op 1 juni 398 waar onder 88 niet spelend. Een jaar eerder waren die cijfers 462 en 92. Er zijn in juni 1989 nog 61 donateurs. Bij de jeugd zit er groei in: van 116 leden medio 1988 naar 144 leden nu. Er is gestart met automatisering van de administratie,

– 28 september 1989 Algemene ledenvergadering: namen van wanbetalers, exclusief jeugdleden, worden voortaan in het clubblad gezet. De douches worden opgeknapt. Er komen parkeervakken op de parkeerplaats. Een uitbreiding van het clubgebouw wordt besproken. De jongste jeugd moet zich nu omkleden in ‘gebouw B’ en dat zijn geen behoorlijke kleedkamers.

Delen ?

Gerelateerde items