Nieuws
Het wonder van Delft

Op 16 mei 1994 speelde Tonegido in de strijd om de HC-Cup uit tegen het Delftse BEC, een vierde klasser. De ploeg uit de Hoofdklasse trad aan zonder Lemmy Stevens, Joost Timmer, Robin Knoester, Eduard van der Star, Edgar Mossel en Paul van Melzen.

BEC start voortvarend en is de betere ploeg. Gerard Schultz haalt een bal van de lijn, keeper Peter de Haan ziet een schot buiten zijn bereik op de lat eindigen. Vanaf de 30ste minuut gaat de thuis ploeg wel scoren. Binnen een kwartier vliegen er 4 in bij De Haan. Kort voor rust scoort Okoli de 4-1.

Ondertussen is ook Joop de Haas aan de Brasserskade verschenen. In de rust lijkt alles nog rustig maar kort na de hervatting stormen mensen de clubtent van BEC uit. Harry de Haas hoort dat zijn broer in een knokpartij verwikkeld is. Hij aarzelt geen moment. Wedstrijd of niet (er wordt al weer gespeeld), Harry vliegt het veld af, over de omheining en de clubtent in. Na enige minuten is de spits terug. Broerlief en een kameraad worden door de gealarmeerde politie van het terrein verwijderd. Zij moedigen, zittend op een auto die geparkeerd staat aan de dijk, Tonegido vanaf dat moment luidruchtig aan.

Nadat Eduard van der Star in het veld is gekomen draait Tonegido  de wedstrijd. Twee goals van een getergde Harry de Haas, een treffer van Arie van der Padt plus de winnende van Eduard zelf. Eindstand 4-5.