Nieuws
Wetenswaardigheden (6)

= De VSV Tonegido bestond in 2009 85 jaar. Voor die gelegenheid werd er een Club van 85 opgericht: leden, bedrijven, elftallen die Tonegido financieel steunden.

= Op 20 april 2008 speelde Tonegido 1 een thuisduel tegen Leonidas 1. Bij de bezoekers stond ene Lemmy Stevens in de goal. Die kwam bij Tonegido zijn voormalige trainer Wim Schaap weer tegen, coach van de thuisploeg. Ook elftalbegeleider Aad Eerhard was er nog, net als Rewien Malaha.

= Op 6 juni 2010 lekte het nieuws uit dat het bestuur van Tonegido de vereniging wilde opheffen. Bij Haaglanden Voetbal wordt erop gewezen dat de eerste klasse toch een ‘zeer aantrekkelijk podium’ is en het tweede van Tonegido net gepromoveerd is naar de reserve hoofdklasse. Aan het woord komt ook oud-voorzitter Peter Grötzinger die zegt dat hem niets te verwijten valt. Hij had aangeboden te helpen, samen met Wim Thoms. Doch men hoorde niets van de club.

= In een interview op de site van AFC schetst Peter Grötzinger op 5 november 2008 een tweetal dieptepunten tijdens zijn voorzitterschap van Tonegido dat op 22 september 2008 na tien jaar eindigde: het vertrek van de Rodelaan door toedoen van de VV Wilhelmus die een fusie afwees, en de relatie met Forum Sport-voorzitter Herman van Hemsbergen. Deze laatste kwam afspraken over samenwerking niet na.

Delen ?

Gerelateerde items