Nieuws
Frank Dobbe vertelt
Frank Dobbe (nu 61) was seizoenen lang een begrip bij VSV Tonegido. Recent tekende de Haagse Voetbalhistorie de volgende uitspraken uit zijn mond op:

‘Ik heb maar bij 2 clubs gespeeld nl. RKAVV en TONEGIDO. Daarbij heeft de overstap best wel wat stof doen opwaaien en is niet door iedereen in dank afgenomen maar ik heb het nooit willen missen’.

Ik speelde meestal centraal achterin of zoals dat zo mooi heet met de punt naar achteren op middenveld’.

‘Verdedigende voetballer en redelijk sterk aan de bal. Door mijn lengte ook een goede kopper. Daardoor nam ik af en toe een doelpuntje mee. Ook schroomde ik niet om als het nodig was in te grijpen’.

‘Als voetballer waren mijn hoogtepunten de kampioenschappen met RKAVV in 4e-, 3e- en 2e Klasse en met TONEGIDO in de 2e- en 1e Klasse. Persoonlijk voor mij het hoogtepunt; het winnende doelpunt maken tegen UVS, onze concurrent’.

‘Beste trainer? Bij TONEGIDO natuurlijk Jan Hoos die voetbal en gezelligheid bijeen bracht en daardoor presteren mogelijk maakte. Daarbij heeft hij mij aangespoord om trainerspapieren te gaan halen’.

Bij de elf beste spelers waarmee Frank Dobbe speelde noemt hij TONEGIDO’ERS Peter v.d. Laan, Rob v.d. Tas, Joost Timmer, John Lopez Cruz, Harry de Haas, Gerard Schulz en Frits de Bruijn.

‘Ik kijk terug op een succesvol voetbalverleden en ik beleef er nog steeds plezier aan. Het is wel apart dat je al zo’n 50 jaar bezig bent met voetbal en dan eens bekijkt hoeveel uren daarin zouden zitten. Het was denk ik vroeger niet beter allemaal maar wel anders. Vroeger leefden wij er meer voor en tegenwoordig hebben ze snel wat anders te doen en als je soms hoort waarvoor ze een training of wedstrijd afzeggen zou ik mij ervoor schamen’.

Delen ?

Gerelateerde items