Nieuws
30 jaar geleden: Tonegido (Hoofd)klasse! (6)

Voorafgaand aan de voor promotie naar de hoofdklasse beslissende wedstrijd tegen Neptunus op 3 mei 1992, gaven Tonegido-voorzitter Chris Kragt en wedstrijdsecretaris Joop Bentvelzen senior hun mening in een interview met Henk Ruijl.

Kragt laat weten ‘Dit kan niet meer misgaan’ verwijzend naar het ene puntje dat Tonegido nog moet halen tegen het reeds gedegradeerde Neptunus, ervan uitgaande dat concurrent UVS gewoon zijn laatste pot wint.

De voorzitter doet een opmerkelijke uitspraak over de VV Wilhelmus dat in de hoofdklasse strijdt tegen degradatie. ,,Wilhelmus heeft er nooit moeilijk over gedaan flink wat geld in de selectie te steken. Wij zullen het nooit op zo’n manier doen. Mijns inziens hol je op die manier je eigen club uit. Tonegido gaat straks op dezelfde voet verder. Met een nieuwe trainer, met zoveel mogelijk dezelfde voetballers en zonder het geven van vergoedingen aan de spelers. Wij gaan dus op een bescheiden manier de hoofdklasse in. Wij blijven onszelf. Als dan blijkt dat het allemaa te hoog gegrepen is, dan is dat jammer. Maar wij waken ervoor onze identiteit te verliezen.’’

,,Natuurlijk is dit een mooie bekroning, ook van al die inspanningen die het bestuur zich getroost. Al hebben de voetballers en onze trainer het voor elkaar gekregen, niet het bestuur. Prachtige man trouwens, die Jan Hoos. Een sympathieke trainer die de naam van de vereniging altijd goed heeft uitgedragen. Al is het verstandig dat we na vier jaar uit elkaar gaan. Dat is een mooie periode voor een trainer om bij een club te zitten.’’

Joop Bentvelzen stelt het ‘hartstikke leuk’ te vinden dat leden terug keren naar de wedstrijden nu het succes daar is. Bentvelzen formuleert ook wensen: een tribune, meer parkeerruimte en aanpassingen aan het clubgebouw. Met een financiële bijdrage van de gemeente moet dat mogelijk zijn, zo meent hij.

De voorzitter stelt dat de club in de toekomst nog wel vaker te maken zal krijgen met de gemeente. Hij verwijst naar de grond waarop Tonegido speelt. Die is volgens Chris Kragt ‘platina waard’. ,,Heel eerlijk gezegd denk ik niet dat wij er aan ontkomen nog eens te moeten verhuizen met de club. Dat leid ik af uit de ontwikkelingen bij ons in de buurt. Het zou doodzonde zijn hoor, dat is heel duidelijk. Maar je moet er je ogen niet voor sluiten.’’

Chris Kragt pleit voor het opzetten van een zaterdagafdeling bij de senioren. Dat zou Tonegido nog aantrekkelijker maken. Als probleem noemt hij het gebrek aan A- en B-junioren. ,,De komende vier jaar is dat voor ons een probleem; de aanvoer van jeugdspelers naar de senioren stagneert. In de jongere klassen gaat het trouwens wel goed. Wij hopen dat de aanstaande promotie een positief effect heeft op de aanwas van jeugdleden.’’

(archief Frank Dobbe)

Delen ?

Gerelateerde items