Nieuws
Seizoen 1980-1981 in vogelvlucht

De selectie: Andy Arnold, Peter Bastinck, Toon Beeren, Ton Bekkering, Leo Bentvelzen jr., Jan Blom, Dick de Bruin, Frits de Bruin, Leo Caluwé, Aad Eerhard, Bert van Elleswijk, René van Holstein, Cees de Jong, Kees-Jan Klein, Ray Kolff, John Koole, Luuk de Leede, Jaap Meyburg, Jacques Mulders, Paul van Oosten, Peter Patist, Gerrit Schotte, Hans Verhagen, Martin Zandbergen. Trainer Jan de Jong, leider Joop Bentvelzen sr, grensrechter Wim Thoms.

Jan de Jong is voor het vierde seizoen trainer. In een interview voor seizoen zegt hij: ‘Ons streven is op de eerste plaats om weer bij de bovenste vier mee te draaien’.

Barend van Hijkoop (27) is op medisch advies met voetballen gestopt. Er zit te veel ruimte in zijn linker knie. Reservekeepers Edelman en Moes zijn er ook niet meer bij. Jacques Mulders is eerste keeper. Ron van Elleswijk is vertrokken.

De 1e competitiewedstrijd: 2-0 zege thuis tegen Teylingen. Uit de eerste drie wedstrijden vijf punten. Daarna is het kommer en kwel. Tonegido wordt rode lantaarndrager. Na 12 wedstrijden 8 punten.

Als Tonegido met 3-0 van HBS wint heeft grensrechter Wim Thoms het gedaan in de ogen van de Haagse ploeg. Op zijn advies wordt een HBS-goal afgekeurd. Na winst op DSO wordt de laatste plaats verlaten. 14 wedstrijden 11 punten.

In de tweede helft van de competitie worden negentien punten uit elf wedstrijden gehaald. Tonegido eindigt als derde. In de eerste helft van de competitie had de ploeg een mentale inzinking met name door veel onnodige schorsingen.

Leo de Caluwé vertrekt naar ADO, De Jong stop wegens drukke werkzaamheden. Wees een profcontract bij NEC Nijmegen af. Ton Bekkering speelde zijn 250ste wedstrijd voor Tonegido.

(archief John Koole)

Andy Arnold

Delen ?

Gerelateerde items