Nieuws
Seizoen 1982-1983 in vogelvlucht

De selectie: Ray Kolff, Bert van Elleswijk, John Koole, Paul van Oosten, Ton Bekkering, Frans Hoevers, Andre Leclerque, Jan Blom, Gerrit Schotte, Frits de Bruijn, Ronald Rijaard, Aad Eerhard. Peter de Haan, Rob Vrolijk, Leo Bentvelzen jr., Frans Hoevers, Luuk de Leede, Cees de Jong, John Koole, Sammy Rijaard, Ron Vreeken, Leo Holsteijn, Cock van der Meer.

5e seizoen Jan de Jong… 31 nieuwe spelers waarvan volgens De Jong er zes voor de selectie (Tonegido 1 en 2) in aanmerking komen. De Caluwe en De Jong zijn weg en dat is een kwaliteitsverlies dat eigenlijk niet op te vangen is. ADO en VVSB zijn de favorieten volgens De Jong. De Jong gaat voor het inpassen van jonge spelers uit de Tonegido gelederen. Hij voorspelt geen eenvoudig seizoen met alle toppers uit beide 3e klassen bijeen, de kampioenen uit de 4e klasse en de degradanten uit de 2e klasse.

De derby van de Vlietstreek Tonegido – RKAVV eindigt in 1-1. Er zijn 2000 toeschouwers. Bij Tonegido – UDO enkele weken later komen 100 toeschouwers.

RKAVV stoomt af op de titel maar verliest thuis van Tonegido: 3-5. Er zijn 800 mensen op Heuvelpark. Het is de 18 competitiewedstrijd en pure propaganda amateurvoetbal. Tonegido profiteerde knap van de ruimte die RKAVV achterin bood. Rust 0-3.

Tonegido wint ook uit bij nummer 2 HVV met 0-3. Na 17 wedstrijden heeft men 17 punten.

Tonegido is een ploeg met spelers rond de 20 en drie ouderen: Gerrit Schotte 34, Cees de Jong 30 en Ton Bekkering 27. De Jong is de spelmaker. Vogelenzang heeft een enorme actieradius, Van Oosten speelt laatste man en Koole voorstopper. Het zijn ‘geduchte krachten’. Het elftal heeft een enorme dadendrang en speelt uiterst doeltreffend voetbal.

(archief John Koole)

Delen ?

Gerelateerde items