Nieuws
Seizoen 1990-1991 in vogelvlucht

De selectie: Eduard van der Star, John Lopez Cruz, Melvin Tjien Tjoem Lim, Frank Vader, Frank Dobbe, John Koole, Joost Timmer, Rob van der Tas, Luuk de Leede, Ferry Jansen, Henk van Dorp, Marcus Latten, Peter van der Laan, Rob van Elleswijk, Edgar Mossel, Edward De Koning, Reinier Brunings,

1e wedstrijd eerste klasse. Voor 1000 toeschouwers thuis 2-0 winst Verburgh

21 oktober. Chris Kragt stelt dat Tonegido meer sponsoren nodig heeft. Er komt een club van 100. Hij vraagt zich ook af of de club organisatorisch een overgang naar de hoofdklasse aan kan. ‘Neem bijvoorbeeld ons complex. We groeien bijna uit ons jasje’.

4 november. Applaus van de 500 toeschouwers na 1-1 thuis tegen EBOH.

De derby Voorburg – Tonegido op 11 november wordt een schoppartij. 2 rode kaarten, zes gele, de emoties lopen hoog op. De scheidsrechter moet onder begeleiding van bestuursleden naar clubgebouw. …

Jan Hoos gaat na afloop niet naar de bestuurskamer. Hij zegt dat Voorburg niet zijn club is. Hij is liever 5 jaar werkloos. Frits de Bruin, aanvoerder Voorburg, zegt zich te schamen voor de wedstrijd. Frank Vader kondigt aan te stoppen met voetbal als hij nog eens zo’n middag mee maakt. Er waren 1200 toeschouwers. Toon Brakus (Voorburg-trainer) spreekt over een niet echt fijne middag maar stelt tegelijk dat het boeltje enorm is opgefokt.

Jan Hoos spreekt over maffia praktijken in het Voorburgse voetbal. Er zou 500 gulden geboden zijn om er voor te zorgen dat Tonegido-keeper Peter van der Laan niet kan spelen vanwege een blessure. Het aanbod ging naar Mike Soyer, fysiotherapeut die Van der Laan behandelde.

27 januari 1991: RVC – Tonegido 3-0. Spits bij RVC is Arie van der Padt.

5 mei 1991: Tonegido – Voorburg 4-2. John Koole speelt 400ste wedstrijd. Er zijn 700 toeschouwers. Vijf minuten voor tijd krijgt John een publiekswissel. Voorzitter Chris Kragt: ‘John verdient deze belangstelling. Het is een echte Tonegido’er die een klasse prestatie levert door 400 duels in het eerste te spelen. Zeker in deze tijd met al die spelers die zo vaak van club veranderen, mag dat wel eens vermeld worden’.

(archief John Koole)

SV Voorburg-Tonegido met Paul van Melzen nog in SV-shirt

Frank Dobbe, de Jan Wouters van Tonegido

Tonegido, sportprijs Voorburg

400ste wedstrijd John Koole

Delen ?

Gerelateerde items