Nieuws
Seizoen 1977-1978 in vogelvlucht

Oscar Borst is nieuwe spits voor Tonegido 1. Is zijn eerste seizoen. Hij komt van LenS en is in Essesteijn gaan wonen. Hij is 20 en één der jongsten in het team van Jan de Jong (4e klasse).

1 december 1977: Tonegido is koploper. In het 1e spelen Rob en Rene van Elleswijk, Ruud Staat, keeper Jacques Mulders, Martin van der Donck. John Koole, Peter Lakwijk, Fons van der Donck, Ton Bekkering, Mike Trumpi, Adri Eerhard, Ad Van Leeuwen, Ardon, Leo Hakkaart, Tonkie Pilouw, Barend van Hijkoop (ex-prof Fc Den Haag en Fc Vlaardingen), Rein Charldorp.

Op 12 januari 1978 vindt de topper Valkeniers – Tonegido plaats (0-2). Trainer bij Valkeniers is Aad de Mos.

8 februari 1978. Tonegido staat 2e op 2 punten achter de koploper. Trainer Jan de Jong: ‘Vergeet niet dat Tonegido jaren op de rand van degradatie heeft gebalanceerd’.

18 februari 1978. Er zijn nog vier kanshebbers voor de titel: Postalie, Bernardus, SVLV Voorschoten en Tonegido. Outsider is Valkeniers.

Tonegido speelt technisch goed voetbal. De meeste spelers hebben eerder op hoger niveau gespeeld. Jonge spelers haken veelal tussentijds af omdat ze in militaire dienst moeten.

9 april 1978 De topper SVLV – Tonegido (2-1) trekt 2000 toeschouwers.

(archief John Koole)

 

Delen ?

Gerelateerde items